Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem Rovera 420 DI ( silnik 20T2N 105PS taki sam jak w Hondzie Acorrd 2.0TDI).
Po zakupie okazało się że świece żarowe są do wymiany silnik ciężko zapalał na zimno.
Aby je wymienić zdemontowałem pompę wtryskową zasłaniała ostatnią świecę(mam warsztat samochodowy ale zajmuję się tylko silnikami benzynowymi) i zaczęło się- po zdjęciu koła pompy okazało się że jest na stożek i bez klina.Nie będę zanudzał jak ale udało mi się uruchomić silnik. Mam urządzenie diagnostyczne TEXA. Nie mam programu do rovera diesla ale łączy się po wybraniu BMW318TDS lub 325TDS. Starałem się ustawić metodą prób kąt wyprzedzenia wtrysku tak aby rzeczywisty i docelowy(pokazywane przez TEXĘ) po uruchomieniu silnika z rozłączoną sondą 1 wtryskiwacza były równe choć przez chwilę gdy podłączałem na biegu jałowym sondę położenia iglicy 1 wtryskiwacza. Jeśli jest jakieś przesunięcie to komputer po ok.1-2 sek i tak zrówna te kąty.
Mam pytanie, ponieważ jestem zielony jeśli chodzi o diesele jak mam dokładnie ustawić kąt wyprzedzenia wtrysku w tym silniku? Może czujnikiem zegarowym ale nie znam wartości.
Texa wskazuje na biegu jałowym ok. 630-900 stopni ale chyba jest błąd w przecinku myślę że chodzi o 6-9 stopni:D