logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dławienie i problemy z odpalaniem Asix 125 - co może być przyczyną?

szymenderskibartosz 24 Lis 2024 22:53 600 0
REKLAMA
  • #1 21318380
    szymenderskibartosz
    Poziom 1  
    Cześć!
    Mam problem z moim crosem 125, a dokładnie asix 125. Parę dni temu wyjechałem, ponieważ chciałem pojechać zatankować i wyjechałem kawałek od domu, po czym zaczęło go dławić. Myślałem, że nie mam paliwa, ale faktycznie jeszcze go trochę było. Przestał odpalać, jedynie ciężko odpalił, ale na ssaniu dojechałem do domu. Ustawiłem zawory, nic to nie dało. Wyczyściłem gaźnik, kranik, mam filtr paliwa, którego wywaliłem, ponieważ myślałem, że to może jakoś utrudniać przepływ paliwa do gaźnika, ale to jednak też nie było to. Ogólnie mówiąc, raz jedzie normalnie, zbiera się, a po jakimś czasie znów łapie muła i muszę go przegonić na ssaniu, a po dłuższej chwili znów działa jak wcześniej. Nie mam pojęcia, o co chodzi. Może być to jeszcze świeca lub coś z zapłonem. Motocykl jest z 2024 r., ma 134 mth i czy ma ktoś jakiś pomysł, co mu dolega?
    Dołączam zdjęcie świecy Zbliżenie na zużytą świecę zapłonową trzymaną w zabrudzonych dłoniach.?
  • REKLAMA
REKLAMA