Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Discman Sony D-E401 padł laser.

laiq 12 Dec 2005 23:11 1435 8
    laiq
    Level 10  
    Witam, tak jak w temacie padł laser teraz mam problemik, ponieważ nie wiem, jaki laser i gdzie dokupić do tego discmana, ma on wartość sentymentalną, więc zależałoby mi na tym laserze może ktoś mi pomóc. Wskazać jakiś sklep internetowy i model tego lasera.
    laiq
    Level 10  
    Zamówiłem ten laser, dzisiaj dotarł do mnie jednak przy wymianie zauważyłem że w discmanie na laserze jest oznaczenie DAX11 czy ten bedzie mi pasował do tego sprzętu? Ponieważ wymieniłem go i dalej wyświetla mi się no disc, czy muszę go jakoś ustawić czy lepiej go zanieśc gdzieś gdzie mi tego discmana naprawią, ponieważ laser wymieniony a sprzet i tak nie dziala. Zauwarzyłem że nie widac żeby ten laser mi "swiecił". Z góry dzięki za wszelką pomoc. W instrukcji pisze też coś o zworze lutowniczej która chroni laser przed wyładowaniami elektrostatycznymi.
    marck1
    Service technician RTV
    No i właśnie tą zworę musisz usunąć - lutownicą.
    Obejrzyj dokładnie ten laser, między ścieżkami będzie kropla cyny - lutownica i już.
    laiq
    Level 10  
    Dzięki za podpowiedź, mam jeszcze jedno pytanie czy ten laser DAX01 pasuje jako zamiennik tego oryginalnego DAX11?
  • Helpful post
    marck1
    Service technician RTV
    Powinien pasować.
    laiq
    Level 10  
    Jest dobrze laser działa, ale w między czasie zdążyłem pokręcić tą śrubką regulacyjną przy laserze da się to teraz jakoś tak ustawić z powrotem żeby było dobrze?
    Telo
    Service technician RTV
    A zaznaczyłeś położenie tej srubki regulacyjnej ja nie to będzie problem nowy czytnik pokrecony nieźle
    laiq
    Level 10  
    Niestety nie zaznaczyłem, ustawiłem go na oko ale wiadomo jak to jest na oko, póki co laser dział dobrze. Miejmy nadzieję że będize dobrze ale zawsze zotaje to "ale".