Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

3220 kolejna ktora nie moze rozpoznac twister

michael20szydl 13 Dec 2005 10:19 1061 8
    michael20szydl
    Level 16  
    witam
    opisuje problem poraz drugi za pierwszym razem nie usyskalem pomocy :( podłam nokie 3220 pod twistera o on cigle wywala

1st Boot Err: Bad Resp UPP, 03 00 00 72
    1st Boot Err: Bad Resp DCT3
    Rebooting Mobile
    prosze o pomoc mam 3 takie z taka wersja softu i nie moge ich skomunikowac a szkoda okazji przeuscic, dlatego prosze o pomoc
    wersja softu w tel jest 4,94
    xxxmalyxxx
    Level 20  
    witam
    tez kiedys to mielem sprubuj dobrze docisnac wtyczke do telefonu
    u mnie to pomoglo :D
    michael20szydl
    Level 16  
    to nic nie pomaga bo telefon dzila w trybie local mode czyli wtyczka jest ok tylko to upp nie odpowiada przez co nie mozna zczytac telefonu i z tym jest lipa:(
    Draco82
    Level 14  
    michael20szydl mam taki sam problem jak Ty. poradziłeś sobie z tym a jeśli tak to w jaki sposób?
    michael20szydl
    Level 16  
    witam
    tak, oczywiscie dalem rade stosunkowo stary temat ale powiem ci jak i co zrobilem najpierw wyczyscilem styki na plycie oraz zlacze od bateri nastepnie piny w kablu i styk w kablu ktory styka sie ze zlaczem bateri i uczisnolem wtyczke, jesli to nie pomoze sproboj na chwilke podczas wcisniejcia info przytrzymac na chwilke power u mnie pomoglo teraz jak takie cos mi wywala to czysce styki, ew jak nie pomoze polecam rozebrac kable i go przeczyscic moj sprzet jest juz wiekowy i troche telefonow zrobil i czasem mi sie tak dzieje ale czyszcze styki kabelek i w 90% procentach dziala chyba ze musze ingerowac na plycie ale to juz zadko i wiekszoci sa to telefony ktore trafiaja na jakies usterki na nie na pl lub loka
    pozdro
    Draco82
    Level 14  
    Dzieki, jutro przetestuje. U mnie jest coś takiego:
    Telefon co jakiś czas sam sie resetuje. Posiadam Tornado który zakupiłem dosć niedawno i sytuacja przedstawia sie następująco:
    Podpinam telefon pojawia się na nim LOCAL MODE. Informacje z telefonu zczytuje gdy wybiore pliki do Flasha i nacisne start z telefonu w dosłownie zanika text LOCAL MODE i box nie moze go wgrać nowego oprogramowania i sypie błędami. Czy da sie to naprawić programowo??
    miszko83
    Level 18  
    Szukajka to wasz przyjaciel. Co do N3220 i LC możesz zastosować patent z N3200 tutaj klik U mnie przy n3100 i 3200 z problemem LC pomogło usunięcie kondensatorów pokazanych na tych rysunkach w powyższym temacie.
    michael20szydl
    Level 16  
    witam
    na poczatek wybierz z opcji po lewo na gorze MANUAL bo pewnie bedzie
    ustawione jako FLASH+UI OPTIONS i wybierz z listy model noki nastepnie
    wybierz pliki do wgrania i flash, przytrzymaj na chwilke power powinno
    pomoc, ale nie zczytuj wczesniej info telefonu, powiem szczerze ze mialem
    czesto takie problemy ale teraz sobie jakos tam radze ale najlepsze
    rozwiazanie jest mt box do nokii jesli nie posiadasz proboj tego co opisalem
    wyzej pozdrawiam i zycze udanego flasha
    a co do usuwania kondesatorow nie posuwalem sie nigdy az tak ewentualnie jakies male przegrzanie i zawsze szlo bez porblemow
    miszko83
    Level 18  
    Nie trzeba grzać, aby je usunąć. Wystarczy je troche cienkim śrubokrętem podważyć i odpadają. Ogólnie one nie wpływają na działanie komórki.