Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czy opłaca się kupić tą drukarkę?

Cine 14 Dec 2005 18:42 1757 7
    Cine
    Level 11  
    Witam
    Przeglądam to forum od jakiegoś czasu z ciekawości ale teraz potrzebuje porady:
    Chcę kupić drukarkę HP LJ 4 z allegro(na laserówkach nie znam sie wogóle)i mam problem czy opłaca się wogóle kupować z allegro drukarki poleasingowe(będe drukował najwyżej 200-300 stron/mc)?
    I czy może być ta drukarka oczywiście przez cenę a może jakaś inna do 200zł(ale wolał bym tą bedzie służyć do drukowania rożnych e-booków)?
    I czy wydrukuje mi jakieś zdjęcie w niskiej rozdzielczości?
    Ewentualnie o co się pytać sprzedawcy żeby nie było lipy?

Oto ta aukcja:
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=75463437

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    Pozdrawiam
    sebacz
    Level 12  
    Czesc. Osobiscie polecalbym ci ta drukatke. Serwisowalem juz drukarki ktore mialy przeszlo 500tys na liczniku. Jestem pewien ze sa technicy ktorzy mieli juz drukarki z wiekszym przebiegiem. Moim zdaniem drukarki seri Hp4,Hp4+,Hp5 byly bardzo udanymi maszynami. Co do rozdzielczosci 600dpi nie jest za wiele ale da sie z tym zyc. Jedyne co wymieniam podczas przegladu to rolki wciagajace papier(szuflada i podajnik manualny) i rolki transportujace papier do wyjscia. Najwarzniejsza czescia o ktora powinienes zapytac, to w jakim stanie jest walek teflonowy w stacji fiksujacej (Fuser). Wazne czy nie ma na nim osadu toneru. Czasami udaje sie go wyczyscic, ale nie zawsze. Zdaza sie ze jest na krawedzi walka wytarty teflon. Jesli uda ci sie kupic sam walek mozesz go bez wiekszych problemow wymienic. Zawsze to taniej niz nowy Fuser. Pozdrawiam
    marek216

Level 43  
    1. kto kupuje tanio kupuje dwa razy
    2. taka drukarka z pelnym tonerem ( choćby regenerowanym ) i nowymi rolkami i separatoram nie może kosztować mniej jak 350 zł - no chyba że od Polskiej Akcji Humanitarnej ( chyle czoła przed tą organizacją ) - na czymś tzreba zarobić a samo sie nie powymienia i nikt tego za free nie dostaje
    3. problemów z drukarkami z allegro na tym forum trzeba było już kilka rozwiązac
    a_pawel
    Level 27  
    Podobnie jak marek uważam, abyś się zastanowił nad jej zakupem. Sama drukarka jest bardzo dobra i wytrzymała, lecz jej cena jest lekko mówiąc śmieszna. Kilka dni temu ktoś założył podobny wątek, z tym, że po fakcie - kupił tanią drukarkę na Allegro (tania, super, full wypas, po przeglądzie i z gwarancją) i zaczęły się schody. Tak więc dobrze się zastanów, zanim ją kupisz. Ja na twoim miejsu poszukałbym firmy z krwi i kości, a nie wirtualnej i tam kupiłbym drukarkę. Przynajmniej potem będziesz mógł w razie draki skuć komuś buzię :D
    Pozdrawiam
    marek216

Level 43  
    az ciekawoćsi poczytałem to ogłoszenie - poprzednia wypowiedź była z dośwaidczenia :)

hehehehheeh

1. " wyczyszczone z zewnatrz "
    2. gwarancja 1 miesiąc ( to chyba kpina )

a wiec :
    - nawet nie chce im sie kompac obudów
    - jeśli tego nie rozbierali to pewnie nie znają stanu fusera
    - miesiąc to wytrzymają nawet roli regenerowane papierem ściernym :)
    - kontakt w celu sprawdzenia stanu magazynowego ?? - kolejna kpina ( albo coś mają albo nie - sprzedają marzenia ?? )
    - toner regenerowany ( do tego sie przyznają ) ale żeby to było opłacalne to raczej tylko wsypali proszek ( napewno najtańszy ) ale bębna to juz pewnie nie wymienili
    marek216

Level 43  
    w sumie nie lubie sie powtarzać :
    " Drukarka po wymianie rolki/separatora oraz konserwacji, posiada PEŁEN toner oraz przewód zasilający. "

sprzedawca chyba dostał maszynke za darmo ( z pełnym tonerem ), separator znalazł a rolki dostał od mikołaja :), konserwacje zrobiły krasnoludki za kromke chleba i szklane wody :)

bądź realistą - wszysko kosztuje a ja jakoś nie wierze że koles zarabia 50 zł na drukarce

ja je sprzedaje po 350 netto z pólroczną gwarancja ale wszystko jest przygotowane idealnie :) :
    - toner nowy kupiony ( regenerowany- black point ) - sam nie bawie sie w regeneracje, brak czasu i zbyt małe zyski :)
    - rolki nowe i separator nowy
    to daje mi dochód ok 100 zł netto na maszynce którą mam z odzysku- to za czas poświęcony na konserwacje z myciem obudowy i wymiane części + czysty zysk :)

za 150 zł to można sprzedac zwłoka brudnego i bez wymiany czego kolwiek

ale zeby nie było że ja twierdze że na allegro sprzedają złom to kup a my ci podpowiemy po miesiącu co masz do wwymiany :)
    bo sprzedawca ci powie że rolki i separator to materiał eksploatacyjny
    dido78
    Level 13  
    Tak sobie czytam i powiem jedno co nowe to nowe.

Tanio drukuje na Canon Pixma 3000 tusze sa tanie jakosc wydruku duza .Zdiecia idealne.Niestety to nie laserowka................