Nie mogę pisać znaku "zł" umieszczonego na klawiszu obok klawisza "enter". Poza tym niektóre znaki są wyświetlane po naciśnięciu zupełnie innych klawiszy niż tych na których widnieją. Np znak pytajnika umieszczony na klawiszu "4" wyświetla się gdy nacisnę klawisz z literką "ć". Podobnie ma się rzecz z niektórymi innymi znakami. Tak jest gdy klawiatura jest ustawiona na polski (programisty), natomiast gdy przestawie ją na polski (214) to znak pytajnika jest wy
Spróbuj, odinstalować wszystkie stery, ze skasowaniem klawiatury z listy urzadzeń w zakładce sprzęt włącznie. Po restarcie syst. zainstaluje się domyslnie klawiat. zaznacz oczywiście tryb polski/programisty (bez instal. sterów). Zobacz czy chociaż niektóre z przycisków tej niecodziennej klawiatury odpowiadają temu co pojawia sie na ekranie (jeśli, nie to być może nie do końca kompatyb. klawiatura z system), jeśli tak być może sterowniki dołaczone do klawiatury nie współgrają z systemem.
Czyżbyś miał klawiaturę w układzie Mazovii?
Czyli QWERTZ z poliskimi literami?
Wtedy nie ustawiasz klawiatury polski (programisty), a polski (214).
Miałem rację - klawiatura multimedialna w układzie Mazovii, toż to się nadaje chyba tylko na wystawę osobliwości
Dzieki tzok za wyjaśnienia i fotkę. Pewno masz rację wyrażając się tak o tej klawiaturce, ale jak już się na nią nabrałem to będę musiał sie uczyć od nowa rozmieszczenia niektórych znaków. Pozdrawiam.