Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    Agatka
    Level 10  
    Witam ! może ktoś mi doradzi ! chciała bym kupic drukarke Kombajna lexmarka X74,X1190 ! wiec może mi ktoś doradzi...Tak jak patrzyłam tusze nawet w miare a jak technicznie sprawuja sie lexmarki....??

Pozdrawiam

Moderated By kosmita:

Przenioslem z Drukarki, kserokopiarki i plotery

Mariusz81
    Level 13  
    w życiu nie kupuj lexmarka. Lexmarki należą do drukarek najdroższych w utrzymaniu chyba że będziesz uzupełniać tusz ale to już pogarsza wydruk i zdarza się że zaschnie więc nowy tusze będzie cię kosztował tyle co drukarka. Proponuje coś z HP serii 1200
    dido78
    Level 13  
    Ja nie polecam Lexmarka za drogie ma tusze , HP moj padl mi po 2 latach i moglem go wyrzucic , teraz drukuje na Canon Pixma 3000 i jestem zadowolony. Ladnie drukuje zdiecia , ma mozliwos drukowania na plytkach a tusze sa najtansze, wchodza bezproblemowo podrobki, kazdy kolor mam osobno.

pozdrawiam
    Trabi
    Level 36  
    Lexmark - droga w utrzymaniu. Drogie tusze itp. Pozbyłem się Lexmarka siostry za 30zł (co prawda inny model) ale i za 2zł też bym ją oddał.; siostra miała tej firmy tak serdecznie dość, że chciała wywalić drukarkę na smietnik. Tak jej dopiekła cenami tuszu.
    Nie ładuj się w Lexmarki. Zainwestuj w jakiegoś HP, Epsona lub Canona.
    tower
    Level 13  
    w moim zyciu mialem nastempujace drukarki:
    Z25
    z45 to lexmarki
    potem hp dj 920c
    psc 1410
    a teraz jade na x7170 lexa
    i powiem tak orginalne tusze lex i hp sa drogie i malo maja tuszu(psc1410 wg mnie to juz przesada 5 ml tuszu za 60 zlotych)

ze wszsytkich lexmarkow bylem zadowolony(napelnialem je sam)
    psc 1410 nie przpadl mi do gustu podobnie jak i z25 lex ze wzgledu na malutkie kalamaze

natomiast z45 i dj 920 to bardzo udane konstrukcje(w lex naboj 30ml a hp 42ml) hp mi sie podoba ze podczas napelnianie naboju 15 nie trzeba nic odsysac itd wszystko ladnie dzieje

teraz glownie jade na x7170 i jestem zadowolony na noboju wydrukowalem 300ml tuszu i smiga dalej super sprzet

jesli chcesz kupowac oryginalne tusze to podobno canon jest niezly ale ja bym polecal lexmark i uzupelnianie a hp troche za drogie przy kupnie ale woogule to porownywalne z lex

nie wiem czemu ludzie tak nie nawidza tych lexmarkow ja to sie jakos do nich mocno nie zrazilem
    Nosek1
    Level 28  
    Lexmarki są tanie w sensie kupna i w utrzymania moze trafiliście na taki model a najdroższe są w utrzymaniu HP może tonery do lexmarka są droższe, ale za to ile maja pojemności to się tez liczy.
    prez8s
    Level 33  
    Ja mialem kiedys lexmarki, teraz jade na hp-kach. Opinia: lexmarki- bardzo niezawodne i wytrzymałe, jezeli nie ma do danego modelu tanich zamiennikow to są drogie w utrzymaniu. hp-ki - dosyć zawodne, ale bardzo tanie w eksploatacji. Mimo wszystko stawiam na hp, zawsze łatwiej taką potem odsprzedać.
    Ryszard49
    Level 38  
    Witam.
    Przyłączam sie do opinii kolegów. Lexmarki są bardzo drogie w eksploatacji.W Media Markt wielofunkcyjne Lexmarki X2310 są po 145 zł.
    Ze swojej strony proponuję urządzenie wielofunkcyjne HP PSC 1510. Na temat kosztów eksploatacji jeszcze nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ drukarkę mam od tygodnia. Kupiłem ją ze względu na dostęp do wielu funkcji bezpośrednio bez konieczności włączania komputera oraz dosyć przystępną cenę.
    Pozdrawiam.
    tower
    Level 13  
    Ryszard49 wrote:
    Witam.
    Przyłączam sie do opinii kolegów. Lexmarki są bardzo drogie w eksploatacji.W Media Markt wielofunkcyjne Lexmarki X2310 są po 145 zł.
    Ze swojej strony proponuję urządzenie wielofunkcyjne HP PSC 1510. Na temat kosztów eksploatacji jeszcze nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ drukarkę mam od tygodnia. Kupiłem ją ze względu na dostęp do wielu funkcji bezpośrednio bez konieczności włączania komputera oraz dosyć przystępną cenę.
    Pozdrawiam.

x2310 to za darmo bym nie chcial bo on ma tylko jeden naboj kolorowy do wszystkiego
    natomiast polecam z urzadzen wielofunkcyjnych lex x3330 x5250 x6170 x7170 maja one czarne zasobniki na tusz ktore mozna latwo napelniac(najwazniejsze zeby przed calkowitym wyczerpaniem zrobic dolewke)wiec koszta exploatacji nie sa durze
    psc 1510 to nie wiem(ma chyba naboj 10ml) ale psc 1410 odradzam ze wzgledu na maly oryginalny tusz(podobnie jak lexmarki x1170) tzn mozna napelniac ale trzeba to robic nader czesto a wiec problm jest
    durze lexmarki maja naboj o poj 24ml
    kaszak
    Level 11  
    od dłuzszego czasu zajmuje się naprawą drukarek firmy Lexmark oraz regeneracją ich kartridży i z własnego doświadczenia (miałem do czynienia ze wszystkimi dostępnymi na naszym rynku modelami Lexmarka) poleciłbym wszystki modele pracujące na kartrdżach numer 82 i 83 jak również 34 i 35 czyli np. X5150 lub też bardziej zaawansowany model X7170. Uważam, że bardzo udanym i spełniającym wszystkie nasze domowe oczekiwania jest model X5150==>> skaner, ksereo (kolor i czarny bez udziału komutera), bardzo szybka ekonomiczna drukara, rozbudowane menu widoczne na wyswietlaczu urzadzenia. Nie polecam wszystkich modeli począwszy od X73, X74, X75 DROGIE w utrzymaniu oraz marna wydajność, całej serii X1... (tam gdzie kropki to cyferki np. X1180, X1170, X1140), seria X2... z tych samych powodów. Przyjemny jest już model X5250, lecz 5150 bije go na głowe !! :)
    Bakru12
    Level 13  
    odradzam lexmarka mialem i tragedia.. no juz wole obecnego epsona.... epson stylus c43ux...
    Andrzei Fx2
    Level 14  
    Mam Lexmarka P6250 i ma on dosyć wydajne katridże a wogule jest
    ok.
    Te same katridże są w tańszych np. X3330 i nie zgodzilbym się że HP jest tańszy w utrzymaniu bo porównując wydajność naboi w niektórych modelach to może okazać się wręcz przeciwnie.
    Wybież model z seri np.x3330 x5250 x6170 x7170 bo one właśnie mają już wydajne naboje.
    Każdy radzi ci inaczej ale bież pod uwagę rady osób które na prawdę używały bądż używają konkretnych modeli lexmarków a nie domniemania użytkowników drukarek innych firm któży muwią że coś tam słyszeli czy widzieli.