logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przycisk Koło Slim odpada z zaczepów przy spuszczaniu wody - montaż?

marcin123q 01 Kwi 2025 17:06 939 6
REKLAMA
  • #1 21503562
    marcin123q
    Poziom 11  
    Ocena: 86
    Witam.Mam problem z nowym przyciskiem Koło slim .Przy spuszczaniu wody dużym przyciskiem cały przycisk odpada z zaczepów.Prosze powiedziec w czym może być problem ? Czy coś źle zamontowałem.?
    W załączniku film

• REKLAMA
  • #2 21503600
    ppwielki
    Poziom 27  
    Ocena: 285
    Jeżeli nic nie wyłamałeś a przycisk jest tego samego modelu co środek to źle zakładasz tenże przycisk. Aby odnieść się do twojego montażu, musiałbyś nagrać wolniejszy film jak go montujesz.
  • REKLAMA
  • #3 21503711
    marcin123q
    Poziom 11  
    Nic nie jest wyłamane Ten przycisk bardzo słabo się trzyma tego środka Dodaje film i zdjęcie

Widok wewnętrznej części urządzenia z żółtymi i białymi plastikowymi elementami.
  • #4 21504059
    ppwielki
    Poziom 27  
    Ocena: 285
    Przycisk załóż dwiema rękami. Przykładasz do ściany, równo przesuwasz do góry aby dół przycisku zaczepił się o dół środka a górne zaczepy przycisku "załapią" za krawędź środka i nic więcej.
    Instrukcja montażu panelu z przyciskiem.
  • REKLAMA
  • #5 21504063
    marcin123q
    Poziom 11  
    Tak robię . Tylko na filmie nie miałem jak dwoma rękoma. Przy przyciskaniu większego klawisza odpina się z tych dolnych zaczepów . Przytrzymując za dół przycisku przy przyciskaniu jest ok ale tak nie może być
  • REKLAMA
  • #6 21687487
    Enceladus82
    Poziom 1  
    Hej, udało ci się rozwiązać ten problem? Mam to samo, niestety.
  • #7 21687496
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2030
    Enceladus82 napisał:
    Hej, udało CI się rozwiązać ten problem ? Mam to samo niestety.

Spróbuj główną ramkę dołem nie do końca dociskać do ściany aby zaczepy z klapki bardziej wchodziły na te sprężyste zaczepy.
    Może tak się robi, bo klapka nie dokładnie zaczepia się na dolne uchwyty.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy montażu przycisku Koło Slim do spłuczki, który odpada z zaczepów podczas spuszczania wody, zwłaszcza przy użyciu dużego przycisku. Przyczyną może być nieprawidłowy montaż lub słabe zaczepienie przycisku do mechanizmu spłuczki. Zalecane jest zakładanie przycisku obiema rękami, równomierne przesunięcie do góry, aby dolne zaczepy przycisku zaczepiły się o dolną część mechanizmu, a górne zaczepy "złapały" krawędź środka. Problem pojawia się, gdy przycisk nie jest wystarczająco mocno osadzony, co powoduje odpinanie się dolnych zaczepów przy nacisku dużego klawisza. Sugerowano również, aby główną ramkę montować tak, by nie dociskać jej do końca do ściany, co może poprawić zaczepienie sprężystych elementów klapki. Wskazane jest nagranie montażu w zwolnionym tempie dla lepszej analizy problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA