logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Xiaomi Mi Mix 2 – jak usunąć blokadę konta Xiaomi po resecie, EMUI 12, domowe sposoby

wafel1584 08 Maj 2025 17:03 5199 13
REKLAMA
  • #1 21543258
    wafel1584
    Poziom 4  
    Ocena: 8
    Dzień dobry wszystkim,mam następujący problem otrzymałem smartfon xiaomi mix 2 długo nie używany bo bateria 0% i dopiero po podłączeniu na noc pod ładowarkę zaskoczył i naładował się niestety był pin a z człowiekiem który go znał ani ja ani siostrzenica od której mam telefon nie mamy od dawna kontaktu,zresetowałem telefon i wyskoczyło że telefon ma jakieś konto xiaomi zdjąłem tylną klapkę i próbowałem zrobić tak jak tu jest pokazane https://www.youtube.com/watch?v=qnC5b-Yzs9Y
    niestety nie działa bo telefon posiada emui 12 pytanie mam takie czy da się to usunąć jakimś sposobem w domu nie mam zamiaru oddawać go do żadnych serwisów bo po prostu nie warto,z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21543373
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 219
    Niestety to da się zrobić tylko płatnym programem jakim jest Unlocktool. Miałem to samo z Redmi Note 4 jakiś czas temu i nie udało się go zrobić żadnymi darmowymi sposobami... Ale przecież Mi 2 to nie jest zły telefon i uwazam że w przybliżeniu te 80 zł w komisie warto dać za zdjęcie blokady.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21543399
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1290
    Trawale usuniecie mozliwe jest tylko poprzez odpiecie telefonu do konta. Mozesz sprawdzic usluge np na simlock24. Alternatywa to usuniecie informacji o koncie z telefonu i zabawa z patchami ktore ubijaja cala usluge. W przypadku tego modeli byc moze dalo by sie to robic z pomoca trybu Sideload, jesli nie to EDL (jak na tym filmie). Darmowych narzedzi do tego nie kojarze.
  • REKLAMA
  • #4 21543429
    wafel1584
    Poziom 4  
    >>21543373 Dziękuję a nie było by taniej zapłacić za ten program?
  • Pomocny post
    #6 21543448
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 219
    wafel1584 napisał:
    >>21543373 Dziękuję a nie było by taniej zapłacić za ten program?

Ktoś tu na forum wypożyczą za 40 zł na dobę ale i tak telefon trzeba rozebrać i zewrzeć odpowiednie styki na płycie głównej. Uważam że to zadanie dla serwisu. Nie zapłacisz dużo. Kombinując są możesz ubić ten telefon.
  • #7 21543458
    wafel1584
    Poziom 4  
    Ale właśnie tym sposobem próbowałem podałem link w pierwszym poście dodam że np. wymiana wyświetlacz,baterii itp. nie sprawia mi żadnego problemu kiedyś też bawiłem się romami i takie tam.
  • Pomocny post
    #8 21543497
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Nie jest zły telefon. Daj go do serwisu albo nawet płytę główną szukaj.
  • Pomocny post
    #9 21543515
    Jacck
    Poziom 26  
    Ocena: 103
    >>21543458
    Link z pierwszego postu dotyczył trybu EDL i programu Miracle. Podałem linka do metody z programem SamFw w trybie Sideload,
    W tryb EDL można wejść bez testpointa, Wystarczy przerobić kabel USB na tzw" deep flash" lub kupić gotowy z przyciskiem od 10zł w Chinach
  • REKLAMA
  • #10 21544016
    wafel1584
    Poziom 4  
    Też próbowałem i nie działa mimo iż program informuje że się udało.
  • Pomocny post
    #11 21544088
    blahfff
    Poziom 42  
    Soft moze byc zbyt stary, lub zbyt nowy. Ten "exploit" z sideleoad dziala tylko z recovery 5.0, i zostal dosc szybko zalatany. Tel ten moze jeszcze korzystac ze starszego recovery, gdzie tego bledu jeszcze nie bylo.
  • Pomocny post
    #12 21544920
    Jacck
    Poziom 26  
    Ocena: 103
    Recovery zawsze można wgrać inne - np. TWRP: https://twrp.me/xiaomi/xiaomimimix2.html
    W ostateczności trzeba będzie zapłacić za odblokowanie. Jak wpiszesz w wyszukiwarkę "Zdalne odblokowanie konta Xiaomi" to znajdziesz oferty na Allegro Lokalnie od 70 zł
  • Pomocny post
    #13 21545092
    blahfff
    Poziom 42  
    Jacck napisał:
    Recovery zawsze można wgrać inne - np. TWRP: https://twrp.me/xiaomi/xiaomimimix2.html

Akurat nie w tym rzecz, bo exploit jest tylko w fabrycznym recovery, w konkretnych wersjach. TWRP oczywiscie by pomoglo, ale zeby wgrac inne recovery, trzeba najpierw odblokowac bootloader, a zeby odblokowac bootloader trzeba miec sprawny telefon, do ktorego mozna dodac swoje konto Xiaomi.

Jacck napisał:
    W ostateczności trzeba będzie zapłacić za odblokowanie. Jak wpiszesz w wyszukiwarkę "Zdalne odblokowanie konta Xiaomi" to znajdziesz oferty na Allegro Lokalnie od 70 zł

Cytujac siebie,

Cytat:

Trwale usuniecie mozliwe jest tylko poprzez odpiecie telefonu do konta. Mozesz sprawdzic usluge np na simlock24.

Z tego co pamietam, kosztuje to u nich mniej niz wspomniane 70zl, przynajmniej jesli konto jest z EU, ale autor tematu chyba nie chce ladowac sie w zadne koszty. Nie jest to zadna reklama, nie mam z nimi nic wspolnego, ale zdarzalo mi sie u nich z tej uslugi korzystac, i dziala.
  • #14 21733324
    wafel1584
    Poziom 4  
    Telefon zutylizowany.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy usunięcia blokady konta Xiaomi po resecie smartfona Xiaomi Mi Mix 2 z systemem EMUI 12. Po resecie telefon wymaga podania danych konta Xiaomi, do którego jest przypisany, a brak kontaktu z poprzednim właścicielem uniemożliwia odblokowanie. Próby domowych metod, takich jak wykorzystanie trybu EDL i programów typu Miracle czy SamFw w trybie Sideload, nie przyniosły efektu, gdyż exploit działa tylko na określonych wersjach recovery (np. recovery 5.0) i został szybko załatany. Wgranie alternatywnego recovery (np. TWRP) wymaga odblokowania bootloadera, co jest niemożliwe bez dostępu do konta Xiaomi. Trwałe usunięcie blokady możliwe jest jedynie za pomocą płatnych narzędzi, takich jak Unlocktool, lub usług serwisowych oferujących odblokowanie konta za około 70-80 zł. Metody domowe, w tym modyfikacje hardware (np. testpoint, deep flash cable), są ryzykowne i mogą uszkodzić telefon. Ostatecznie, bez dostępu do konta i bez ponoszenia kosztów, usunięcie blokady jest praktycznie niemożliwe, co skutkuje koniecznością utylizacji urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA