logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iveco Daily 2013 3.0 170KM – wysokie ciśnienie powrotu wtrysków po wymianie filtra

MichalKita 09 Cze 2025 19:43 285 3
REKLAMA
  • #1 21574486
    MichalKita
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam. Mam problem z Iveco Daily 2013 r. 3.0 170 koni. Problemem jest zbyt wysokie ciśnienie na powrocie wtrysków. Cała nowa magistralka powrotu jest oryginalnie bez żadnych zacisków, a u mnie wężyki spadają nawet, kiedy założę na nie opaski zaciskowe. Problem pojawił się po zmianie filtra paliwa, który został zmieniony na ori, ponieważ komputer sygnalizował wodę w filtrze. Od tamtej pory auto jakby się zapowietrza, gdy długo postoi, i po 3 dniach zaczął się bałagan z przelewami. Macie może jakieś pomysły, co może powodować wzrost ciśnienia na tych przelewach? Z góry dziękuję za każde sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 21575024
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3287
    Nie wiem czy możliwe ale wygląda jakbyś zamienił wężyki od i do filtra.
  • REKLAMA
  • #3 21575112
    MichalKita
    Poziom 6  
    Nie jest to możliwe. Inna średnica króćca. Myślę, że coś się gdzieś przytkało przy okazji wymiany filtra, ale nie wiem co.
  • #4 21581526
    MichalKita
    Poziom 6  
    Problem z przelewami rozwiązany. "Zaciął" się jeden wtrysk i dawał zbyt wysokie ciśnienie na przelew. Tak powiedział mechanik. Ponoć mogło być to spowodowane tym, że kiedyś brakło mi paliwa i później zapowietrzenie przy wymianie filtra dopełniło dzieła 😉
REKLAMA