logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy A21s A217F – brak sterowników w download mode, Windows nie rozpoznaje

barteksoltysak6 14 Cze 2025 09:18 291 6
REKLAMA
  • #1 21578935
    barteksoltysak6
    Poziom 3  
    Witam mam problem z samsung galaxy a21s dokładnie a217f jak jest w download mode windows wykrywa, ale nie można zainstalować sterowników cały czas w menedżer urządzeń cały czas pokazuje android z wykrzyknikiem
    Ps.: wiem orto
    AI: Jaka wersja Windowsa jest zainstalowana na komputerze (np. Windows 7, 10, 11)?
    11 i 10 i 7
    AI: Jakie sterowniki już próbowałeś instalować i w jaki sposób (np. samsung usb drivers, kies, ręcznie)?
    samsung usb drivers i zainstalowałem adb od nowa.

Dodano po 23 [minuty]:

o tak
    Samsung Galaxy A21s A217F – brak sterowników w download mode, Windows nie rozpoznaje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21578949
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Zainstaluj program Smart Switch, on ma w sobie wszystkie potrzebne sterowniki.
  • REKLAMA
  • #4 21578974
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Dlaczego telefon jest w download mode? Uruchom go normalnie i wtedy podłącz pod komputer.
  • REKLAMA
  • #5 21578998
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1108
    Ja używam sterowników ADB z TEJ strony.

Czasem trzeba usunąć z managera stare wystąpienie urządzenia, albo ręcznie wskazać mu sterownik ADB.
  • REKLAMA
  • #6 21579186
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 218
    Mam ten sam problem. Wczoraj wszedłem w download Mode zby wgrać soft i Odin go nie widzi mimo że mam wszystkie sterowniki. System Windows 7

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku rozpoznania sterowników dla Samsung Galaxy A21s (model A217F) w trybie download mode na systemach Windows 7, 10 i 11. Windows wykrywa urządzenie jako "Android" z wykrzyknikiem w menedżerze urządzeń, co uniemożliwia instalację sterowników i korzystanie z narzędzi takich jak Odin do wgrywania oprogramowania. Próby instalacji Samsung USB Drivers oraz ADB nie przyniosły efektu. Zalecane jest zainstalowanie programu Smart Switch, który zawiera niezbędne sterowniki, jednak w tym przypadku również nie rozwiązało to problemu. Wskazano także na konieczność usunięcia starych wpisów urządzenia w menedżerze urządzeń lub ręcznego wskazania sterownika ADB. Problem jest powszechny i dotyczy również innych użytkowników próbujących wgrać soft w download mode, gdzie Odin nie wykrywa telefonu mimo posiadania sterowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA