Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Linksys WAG54GS-EU nie chodzi NEO

luk100 17 Dec 2005 21:27 10079 7
    luk100
    Level 11  
    Mam Linksysa WAG54GS-EU. W żaden sposób nie mogę go zmusić do działania z Nostradą. Znalazłem w necie konfigurcję do tego routera i nic z tego, aktualizowałem Firmware i nadal nic. Router łapie górny i dolny strumień ale się nie łączy. BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!
    mbo
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Napisz co ustawiłeś w konfiguracji.

Z tego co opisujesz powyżej wynika, że problem jest w konfiguracji (modem ADSL synchronizuje się z urządzeniem po drugiej stronie).
    LEM
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Konfiguracja tego urządzenia jest banalna i jesli ustawiłeś tak jak opisane jest pod wymienionym linkiem, to powinno wszystko działać. Zadam dość banalne pytanie, ale czy zarejestrowałeś usługe neo i wygenerowałeś login i hasło i czy te dane wpisałeś poprawnie do tego routera :?:

Ciekaw jestem również odpowiedzi na pytanie postawione przez mbo
    luk100
    Level 11  
    Pewnie że się zarejestrowałem w NEO (pracowałem na modemie.) Może ktoś ma zrzut ekranu z konfiguracją tego routera.
    LEM
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Akurat tego modelu nie miałem w rękach, ale zobacz instrukcjie do WAG54G - moze jest podobna i sie przyda. Instrukcja jest tutaj
    ftp://biuro.fen.pl/instrukcje/Linksys/WAG54gPL.pdf

Ja w swoim WAG54G w opcji "Setup" i podmenu "Advanced Routing" mam opcje NAT właczoną .... zobacz czy u Ciebie jest ta opcja a jeśli tak to czy jest właczona, bo bez tego nie bardzo bedzie działać internet.
    amertlook
    Level 12  
    Oprogramowanie tego modelu ma błąd. Aby połączenie zadziałało należy wcisnąć połącz ostatnia zakładka i na dole (conect) w konfiguracji.
    Modem automatycznie nie chce tego robić, po wyłączeniu modemu sytuacja się powtarza.
    Najgorsze jest to, że zmiana oprogramowania nie poprawia tego błędu. Może producent wypuści oprogramowanie bez tego błędu.
    andrzej2000
    Level 20  
    amertlook
    Podczas pierwszej konfiguracji ruter zachowywał się identycznie, nawiązywał połączenie tylko po wciśnięciu CONNECT
    Problem się rozwiązał gdy zresetowałem nastawienia rutera i ponownie go skonfigurowałem przy aktywnym ADSL. Teraz zawsze podnosi połączenie w ciągu 20s od włączenia. soft ver 1.00.08