Cześć chłopaki, zdemontowałem mod inteligentnego przełącznika kurtyny. YO-WIFI-C02 marki YOMOGI
wewnątrz
w środku znalazłem mcu W701, szukając informacji w sieci rozumiem, że jest to klon RTL8720 (lub kompatybilny)
niż jest niestandardowy odbiornik rf dla pilota (przypuszczam, że na paśmie 2,4 GHz ze względu na kwarc 16 MHz)
i względny zdalny
z tym samym niestandardowym układem scalonym
do programowania używam klasycznych narzędzi i sprzętu : adapter usb do ttl z zasilaniem 3.3v i amebaZII PGTool 1.2.47, z OpenRTL87X0C_1.18.155.bin
podłączone w ten sposób :
Moduł W701 Moduł USB-TTL
VCC 3.3v
GND GND
A15 TX
A16 RX
A0 3.3v (dla trybu bootloadera)
RXD 3.3v (dla trybu bootloadera)
cała procedura flashowania zakończyła się poprawnie i mogę przystąpić do konfiguracji
PIN A07 - Przycisk 2 otwarty
PIN A11 - DIODA LED
PIN A12 - Zamknięcie przycisku
PIN A13 - Dane z odbiornika zdalnego
PIN A18 - Przekaźnik 1 zamknięty
PIN A19 - Przekaźniki 2 otwarte
tutaj mój skrypt autoexec
w tym momencie mam inteligentny moduł kurtyny w zasadzie działający, ale bez funkcji zdalnej.... włączam sterownik tuyaMCU i widzę, że niestandardowy mcu używa protokołu innego niż klasyczny tuyaMCU, używa tylko 3 bajtów w ogóle, a 2 bajty nagłówka to 55 A5 zamiast klasycznego 55 AA, więc sterownik tuyaMCU nie może działać... zbieram kody wszystkich funkcji pilota i są one następujące
teraz utknąłem, nie znalazłem żadnej funkcji do użycia w skrypcie do zarządzania tym kodem, nie znalazłem funkcji, która pozwala odczytać bajty odczytane przez gpio ...
jakieś sugestie?
dziękuję bardzo mutch
Alex
wewnątrz
w środku znalazłem mcu W701, szukając informacji w sieci rozumiem, że jest to klon RTL8720 (lub kompatybilny)
niż jest niestandardowy odbiornik rf dla pilota (przypuszczam, że na paśmie 2,4 GHz ze względu na kwarc 16 MHz)
i względny zdalny
z tym samym niestandardowym układem scalonym
do programowania używam klasycznych narzędzi i sprzętu : adapter usb do ttl z zasilaniem 3.3v i amebaZII PGTool 1.2.47, z OpenRTL87X0C_1.18.155.bin
podłączone w ten sposób :
Moduł W701 Moduł USB-TTL
VCC 3.3v
GND GND
A15 TX
A16 RX
A0 3.3v (dla trybu bootloadera)
RXD 3.3v (dla trybu bootloadera)
cała procedura flashowania zakończyła się poprawnie i mogę przystąpić do konfiguracji
PIN A07 - Przycisk 2 otwarty
PIN A11 - DIODA LED
PIN A12 - Zamknięcie przycisku
PIN A13 - Dane z odbiornika zdalnego
PIN A18 - Przekaźnik 1 zamknięty
PIN A19 - Przekaźniki 2 otwarte
tutaj mój skrypt autoexec
Kod: Text
w tym momencie mam inteligentny moduł kurtyny w zasadzie działający, ale bez funkcji zdalnej.... włączam sterownik tuyaMCU i widzę, że niestandardowy mcu używa protokołu innego niż klasyczny tuyaMCU, używa tylko 3 bajtów w ogóle, a 2 bajty nagłówka to 55 A5 zamiast klasycznego 55 AA, więc sterownik tuyaMCU nie może działać... zbieram kody wszystkich funkcji pilota i są one następujące
Kod: Text
teraz utknąłem, nie znalazłem żadnej funkcji do użycia w skrypcie do zarządzania tym kodem, nie znalazłem funkcji, która pozwala odczytać bajty odczytane przez gpio ...
jakieś sugestie?
dziękuję bardzo mutch
Alex