logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wybrać telewizor multisystemowy do przerobionej PlayStation 2?

dewalt 20 Gru 2005 12:34 1038 3
REKLAMA
  • #1 2100279
    dewalt
    Poziom 2  
    Witam!

Mam przerobioną konsole Playstaion2. Popsuł mi się telewizor i chcę sobie kupić nowy. Aby nie było problemów z obrazem z gier NTSC potrzebuję mieć multisysytem w telewizorze. I odnośnie tego mam pytanie:

1. Po czym poznać że telewizor jest multisystemowy?
    2. Czy w tym wypadku będe musiał i tak używać kabelka RGB?
    3. Czy kabel RGB zawsze ma końcówke Euro?
    4. Jeżeli jest napisane w instrukcji że telewizor ma NTSC to wtedy nie wystąpią żadne problemy?
    (http://www.expon.pl/?model=21_PT_5520&cat=telewizory&mcat=rtv&sid=48fe085dbdcaefca7480245138963bff - nad takim telewizorem sie zastanawiam)

Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
    DeWalt
  • REKLAMA
  • #2 2100510
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Obecnie stosowane układy scalone (procesory wizji) w większości pozwalają na odbiór wielu standardów koloru (PAL, SECAM, NTSC). Jeśli używasz wejść RGB nie ma to przecież żadnego znaczenia. Piszesz, że nie chcesz używać przewodu RGB, dlaczego przecież zapewnia on najlepszą do uzyskania jakość obrazu. W TV praktycznie zawsze sygnały RGB można wprowadzić tylko za pośrednictwem gniazda EURO.
  • REKLAMA
  • #3 2100529
    dewalt
    Poziom 2  
    Czyli kupując nowy telewizor, nie muszę się obawiać że gry w NTSC nie będą mi chodziły. Jak nie bedzie koloru, to wtedy użyje kabelka RGB i wszystko zadziała?

Pozdrawiam
    DeWalt
  • #4 2100542
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Tak jak pisałem. wcześniej. Przy odbiorze sygnałów RGB pomija się koder/dekoder koloru.
REKLAMA