Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sygnał prędkościomierza w Peugeot Partner 1,9D rocznik 2004

schakal 20 Dec 2005 23:51 2183 4
    schakal
    Level 14  
    Witam

Jak w temacie.
    Autko Peugeot Partner 1,9 D rok 2004
    Potrzebuję sygnał do nawigacji do Blaupunkta DX-R70.
    Skąd mogę wytrzasnąć sygnał? Bezpieczniki, zegary?

Proszę o odpowiedź i pozdrawiam
    autosuper
    Level 24  
    Ten sygnal mzoe byc w kiklu miejscach . Jezeli tam sygnal nei idzie po szynie danych tylko analogowo to bedzie przy liczniku , jezeli jest impulsator w skrzyni biegow to przy skrzyni , neiiwem jakie miales radio tam oryginalnie , ale jezeli posiadalo funkcje GALA czyli mozliwosc aut. regulacji sily glosu w zaleznosci od predkosci jazdy to bedzie ten sygnal tez przy radiu . Jezeli sygnal ten jest przesylany po szynie danych to bedziesz mial troche wiecej problemow bo idzie on ze sterownika ABS do licznika i nei dasz rady sie tam podpiac , wtedy pozostaje ci tylko montaz dodatkowego czujnika przy ktoryms z kol i doprowadzenie otzrymywanego z neigo sygnalu do navi.
    schakal
    Level 14  
    Ok ale sytuacja się komplikuję o tyle że nie mogę zrobić głębszej ingerencji w elektrykę auta ponieważ jest służbowe i na gwarancji.
    Liczyłem, że da się wyciągnąc sygnał np z bezpieczników.
    SlaweK
    Level 43  
    A od kiedy to sygnały zabezpiecza się bezpiecznikami ? ;) ;) ;)
    Na szczęscie istnieją takie złączki które co prawda kaleczą przewód ale nieznacznie wpinając się do niego.

SławeK
    autosuper
    Level 24  
    Slawek ma racje , to tzw. szybkozlaczki , po ich ewentualnym demontazu na przewodzie zostanie neiwielkie prawie niewidoczne naciecie ktorego nawet nie izolowalbym pozniej .