logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Corsa F 2023 – montaż kamer cofania lub 360, kompatybilność monitora 7

PiotrPitucha 23 Paź 2025 09:30 501 1
REKLAMA
  • #1 21728996
    PiotrPitucha
    Poziom 34  
    Ocena: 424
    Witam
    Potrzebuję zamontować kamerę cofania lub lepiej kamery 360 do Opla Corsy F 2023.
    Obecnie na panelu mam monitor 7" z podstawowymi funkcjami (radio w tym DAB+, telefonowanie z panela, nawigacja po połączeniu z telefonem i podstawowe ustawienia systemowe).

Pytanie podstawowe, czy do tego monitora da się podłączyć kamerę/kamery , na to podstawowe pytanie nie potrafią nawet odpowiedzieć ASO Opla w mojej okolicy. Obecnie mam tylko czujnik cofania który czasami mi znika :(

Pytanie rozszerzone jaki panel kupić aby zyskać funkcjonalny system do kamer 360. na Ali są dedykowane panele z systemem kamer 360 w kilkunastu wersjach dedykowanych do Corsy F z mojego rocznika. Jak wspomniałem ASO raczej nie pomaga, stwierdzili że nie da się zamontować kamer 360, co jest dość dziwne, bo w cenniku figurowało auto z takimi kamerami, ale nie mieli ich wtedy na stanie.

Gdyby ktoś miał rysunki mojego panela od strony gniazd z opisem to byłbym wdzięczny.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21841209
    dzemkn
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam,
    Temat kamery w Corsie F poruszam tutaj:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3910870.html
    Pytanie: jaki masz model radia i czy masz kostkę pod kamerę przy zderzaku z tyłu?
    Jeśli masz PDC z tyłu, to masz dużą szansę, że kostkę już masz podpiętą pod BSI i radio RCC.
REKLAMA