nie wiem czy na wężu dolotowym nie masz zainstalowanego filtra odkamieniającego. Miałem kiedyś podobny problem tylko w WFL 1600. Przyczyną był właśnie zatkany filtr odkamieniający a pralki BOSCH mają zabezpieczenie czasowe wyłączające elektrozawory po pewnym czasie nawet bez osiągnięcia odpowiedniego poziomu wody. Dodatkowo sprawdziłbym przekaźnik od załączania elektrozaworów i przewody.
Pozdrawiam.
Dzięki za podpowiedż. Zawory są dobre, węże też. Woda napływa bardzo szybko ale tylko przez kilka sekund, po 10 -ciu sekundach elektronik przerywa zasilanie i po chwili migają kontrolki.
Jeśli masz troszeczke wiedzy elektronicznej to sprawdz moduł. Jeśli na module nie ma widocznych usterek to sprawdz silnik (szczotki i tacho) czujnik temperatury, grzalkę i pompkę. Tyle na początek. O wynikach napisz. Pozdrawiam.
Wesołych Świąt dla wszystkich fanów tego Forum. Na module nie ma żadnych śladów uszkodzeń. Silnik, pompa , grzałka,zawór jest O.K. To naprawdę jest zagadka. Pozdrawian.
Dzięki Bleble za program testowy. Po jego wprowadzeniu okazuje się że test silnika ,pompy, grzałki jest o.k. natomiast z zaworami - pobiera tylko na wstępnym. Gdy zamieniłem kostkę na zaworze to pobiera tylko na zasadniczym. Dochodzę do wniosku że są uszkodzone elementy na module ale które?. Może ktoś z kolegów to już naprawiał.Proszę o pomoc.
Dzięki. Wszystkiego dobrego w Nowym 2006 Roku.
Witam. W dalszym ciągu czekam na pomoc. Jakie elementy mogły paść w module jeżeli prąd dostaje tylko jeden zawór. Po przełożeniu kostki na zaworach woda leci drugim zaworem. Dzięki.
Witam. Dzięki wszystkim za pomoc. Wasze podpowiedzi pomogły mi naprawić ten modół. Była przerwa na mostku grafitowym.Po zmostkowaniu pralka pierze jak szalona. Temat uważam za zamknięty. Jeszcze raz dzięki.