Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ZWROTNICA DO B&C DE 750

sk audio 21 Dec 2005 23:41 1656 4
    sk audio
    Level 2  
    witam . mam prosbe potrzebuje schemay zwrotnic do 2" drivera b&c de 750 .
    igod
    Level 24  
    Chyba filtr. A więcej danych?
    sk audio
    Level 2  
    może troche niejasno sie wyraziłem: no wiec tak mam drivery b&c de 750 jest to glosnik 2" bedzie grał z dwoma eminencami .a parametry drivera to:80/160 wat 500-1800 hz 108,5 db udałomi sie dowiedziec ze punkt krosowania to 800 hz o spadku 12 db .potrzebuje schemat takiej zwrotnicy. a moze ktos z was ma szafki z takim driverem i moglby zerknac jakie sa wartosci elementow. z gory dziekuje
  • Helpful post
    toadi
    Level 36  
    moze to w czyms pomoze co prawda nie jest to dla tego modelu ale dla innego drivera 1,4" BC [dokladnie jest to schemat zwrotki dla ukladu dwudroznego z glosnikiem 15"] http://www.bcspeakers.com/index.php?sez=3&cat...zione=105&prodotto=107&id_descrizione_prod=61
    punkt posdzialu tutaj jest ustalony na 1200Hz

jak bys podal jakie to maja byc glosniki eminence i jaki planujesz podzial moze by sie dalo cos wiecej wymyslic. Mozesz o wartosci elementow na pisac do p. Jasinskiego www.silversound.info

Niestety dokladne wykonanie zwrotnicy dla tego przypadku bez sciagania gotowego projektu nie da siezrobic bez pomiarow kalkulatory zwrotnic nie sprawdzaja sie tutaj .

Ale najmilej byloby zasilic drivery osobna koncowka uzyc podzialu aktywnego . Wez pod uwage ze beda potrzebne do wyrownania efektywnosci driverow beda potrzebne ogromnej mocy reezystory, zwrotnice trzeba bedzie budowac na ogniotwalym laminacie problemy z ewentualnym zabezpieczeniem driverow itp itd
    sk audio
    Level 2  
    wielkie dzieki . wiem ze glosnikami b&c handluje p. pawel scieranski tylko nie moge sie z nim skontaktowac . w dalszym ciagu prosze gdyby ktos z was mial do czynienia z tymi driverami i mogl cos podeslac wielkie dzieki (na mizernej zwrotnicy bez powiarow graja pieknie a moga jeszcze lepiej tak mysle)