logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Megane II 1.9 dCi 2004 – błąd DF009, brak rozruchu, nie działa wentylator

sebanekla25 15 Lis 2025 13:48 132 2
REKLAMA
  • #1 21752032
    sebanekla25
    Poziom 2  
    Witam serdecznie, mam wielki problem z Megane 2, 2004 r., 1.9 dCi, a mianowicie wieczorem podładowałem aku, auto normalnie zapaliło, a rano lipa. Kierownica odblokowuje się po włożeniu karty, pokazują się kontrolki aku, ABS itp., paliwo idzie do góry i tyle. Nie pokazuje się kontrolka świec żarowych i nie kręci, i co dziwne, konsola wentylatora się też nie załącza i wiatrak nie działa. Po podłączeniu kąpa błąd DF009 plus po obwodzie zapłonu niespójność. Bezpieczniki sprawdzone, kable częściowo też. Gdzie szukać, żeby to naprawić? Pomocy
  • REKLAMA
  • #2 21752062
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 435
    sebanekla25 napisał:
    gdzie szukac zeby to naprawić

Dla zasady! Na początek najczęściej korzysta się z programu diagnostycznego.
    Dopiero na podstawie uzyskanych danych można domniemać o ewentualnej naprawie. Raczej sam nie posiadasz takich możiwości?
  • #3 21752278
    sebanekla25
    Poziom 2  
    Tylko auto było podpięte pod obd zeskanowane i wyskoczył taki błąd DF009 + po obwodzie zapłonu, dzis czytając fora,podpiołem 12v do pinu w szarej kostce Ppm2 w BSM (2 żółte kabelki) i auto normalnie odpaliło więc czy teraz szukac po tych 2 kabelkach czy gdzieś nie są uszkodzone?
REKLAMA