Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alan 100+ piszczy (przy RX)

raf13 22 Dec 2005 18:19 1314 4
Tespol
  • #1
    raf13
    Level 13  
    Witam
    Kupiłem nie dawno alana 100+.Radio nie włączało się więc wymieniłem diodę na zasilaniu D12, radyjko ożyło.Wszystko było ok gdy kiedyś zaczęlo strasznie piszczeć (przy RX).Nie jest to napewno wina mikrofonu ponieważ bez niego również coś sprzęga.Głośnik jest ok.Wymieniłem TDA 2003, kondensatory C 48, C 49 oraz C 69.Niestety nic nie pomogło.Zimny lut również odpada ponieważ dla pewności przelutowałem radio.Acha jeszcze jedno radio zaczyna piszczeć od połowy głośności (gałka od volume skręcona jest od połowy-do połowy jest ok szumi normalnie).
    Proszę o pomoc.

    Pozdrawiam
  • Tespol
  • #2
    kriss51
    VIP Meritorious for electroda.pl
    wypnij wejscie tda2003 i podlacz pod wejscie inny wzmacniacz np.moze ci sie to wyda dziwne,ale moze to byc amplituner czy cos w tym stylu.tu chodzi tylko o sprawny wzmacniacz.jesli nie bedzie piszczalo to musisz ogladnac dokladnie caly uklad wzmacniacza mcz.chyba ze masz oscyloskop to nie musisz podlaczac wzmacniacza.narka.
  • Tespol
  • #3
    raf13
    Level 13  
    Czyli mam wylutować Tda 2003 i przylutować inny wzmacniacz?(ale jaki?)
  • #5
    raf13
    Level 13  
    Dzuiękuję użytkownikowi alinco za pomoc.Radyjko już śmiga.
    Pozdrawiam