Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pompka centralnego zamka AUDI A4 96r

Andrzej325 24 Dec 2005 02:02 5499 5
    Andrzej325
    Level 2  
    potrzebuje schematu pompki centralnego zamka firmy VDO mam chyba uszkodzoną pompkę ale nie wiem co się stało sama pompka pracuje bo słychać ale tylko na zamykanie silnik po wymontowaniu ptracuje na zamykanie i otwieranie podejżewam jeszcze czujnik ciśnienia może on jest uszkodzony aby naprawić pompkę poterzebuje schematu bardzo proszę o pomoc z gury dzięki
  • Helpful post
    Jacek79
    Level 37  
    mogly paść przekaźniki w pompce, schematu pompki niedostaniesz nigdzie bo go nawet serwis niema. zobzcz czy masz wszystkie sygnały dochodzące do pompki z dzrzwi
    wesołych świat wszystkim życze
    #doberman#
    Level 11  
    siemanko:)
    mialem podobne problemy z pompka centralnego zamka.
    okazalo sie ze jezeli jest plytka zawilgocona to centralny zam.robi rozne dziwne rzeczy:
    -a to nie zgasi swiatła po zamknieciu,
    -lubi rowniez uruchamiac alarm tak jak przy inwazji
    -apogeum odbylo sie jak na stacji benzynowej przy prawie pustym baku nie chcial otworzyc korka wlewu paliwa.itp. itd.:)))))
    proponuje wysuszyc uklad i zalaminowac go lakierem,przeczyscic styki zasilania i sterujace oraz uszczelnic przewody.
    U mnie pomoglo,choc pseudo-mechanik wyciagnal odemnie za te zabiegi prawie 2 stowacze.
    POWODZENIA
    grzybeks11
    Level 12  
    zgadza sie mialem dokladnie taki sam problem z plytka poprosty byla strasznie zalana i od wilgoci sie cos w niej poprzepalalo a odstawiala straszne jaja jak sie jej uwidzialo opuszczala przednie szyby zaswiecal sie na stale lewy kieronkowskaz nie zamykala tylko otwierala pomoglo kopienie nowej hehe
    Audia4b597
    Level 1  
    Mam podobny problem do pompki dostała się woda tylko ze cały centralny zamek opuszczanie szyb i sterowanie szyber dachu nie dziala a także nie pokazuje mi komputer żadnych danych na desce rozdzielczej. Czy to jest połączone z tym czy szukać innego powodu ?