Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Gateway VX700A

heniek 44 25 Gru 2005 23:26 996 2
  • #1 25 Gru 2005 23:26
    heniek 44
    Poziom 11  

    Monitor wyłącza się - pulsuje czerwona LED. Początkowo zdjecie obudowy powodowało prawidlowe działanie, potem efekty dawał wentylator, teraz już nic po ok. 3 minutach wyłącza się. Zamrażanie poszczególnych elementów bez spodziewanych rezultatów Pytanie czy ktoś może mnie powiedzieć co mogło ulec uszkodzeniu lub jaki jest prawidłowy schemat do tego monitora. Prawdopodobnie jest to jakiś Mitsubishi tak przynajmniej wynika z naklejek na płycie przy CRT.

    0 2
  • #2 26 Gru 2005 01:19
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Witam!
    Stawiam na zimne luty. Dla pewności możesz opukać czymś izolowanym płytę - w ten sposób zlokalizujesz też mniej więcej gdzie one są. A będą w okolicy trafa WN i przetwornicy. Możliwe też, że coś zdążyło już paść właśnie od lutów. Jeżeli poprawienie nic nie pomoże to sprawdź tranzystor linii.

    Pozdrawiam.

    0
  • #3 26 Gru 2005 18:16
    heniek 44
    Poziom 11  

    Sprawdziłem zimne luty bez zmian (dalej się wyłącza) dla pewności wszystkie poprawiłem i nic. Tranzystor sprawny (wymieniony na drugi egzemplarz) i dalej nic. Obecnie podstawiłem duży biurowy wentylator i monitor działa (złośliwiec) po odstawieniu klika minut i nie działa.
    Ponawiam pytanie czy ktoś posiada poprawny schemat do tego monitora prawdopodobnie jest to uszkodzenie w obwodach sterownia. Ponieważ monitor nie wyłącza się totalnie lecz przechodzi na coś podobnego do stand-by.
    Na płycie głównej są następujące napisy PWB-MAIN CP210A222C10 KCP 2294V-0

    Pozdrawiam

    0