Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kino domowy własnej roboty

billx 19 Apr 2003 08:50 1541 3
    billx
    Level 11  
    Witam, mam pytanie, chcialbym zrobic sobie wlasnej roboty system quadro, z przodu mam dwie kolumny ok. 100 watt, 3 drozne, w kazdej kolumnie po dwa glosniko basowe, chcialem zrobic teraz sam piloty z tyłu, posiadajace tylko glosniki sredniotonowe i wysokotonowe identyczne jak z przodu, na tych samych zwrotnicach 12db/okt.. Uzyskal bym wtedy ten sam przedzial mocowy i myslalem teraz ze na tyle nie bylo by nic ponizej 600hz w przypadq mojej zwrotnicy. Czy mialo by sens skierowanie wszystkich dzwiekow ponizej 600 z tylnich glosnikow na glosniki basowe z przodu?
    Zbynia
    Level 31  
    tak jest wiekszośc zestawów projektowana.Ewentualnie dochodzi sub.Tym się za bardzo nie martw bo basu i tak nie jesteś w stanie zlokalizować.Ale tyły powinny zaczynać sie od 100-200hz (wyższe częstotliwości już są sredniotonowe i tu możesz mieć brzydki efekt)
    billx
    Level 11  
    tylko ze w przednich kolumnach srednie zaczynaja sie od 600
    chcialem dac z tylu tyle samo to moglbym wlozyc tyle samo mocy? prosze o odpowiedz i ewentualnie pomysl na przekierowanie reszty basow na przednie glosniki basowe
    niunieek
    Level 1  
    popieram rade Zbynia, przy satelitach ciągnących od 600Hz efekt będzie mizerny. Z tego co przeczytałem widzę że i tak satelity sam będziesz robił więc proponuje założyć standardowe zwrotnice dwudrożne. powodzenia