Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Instrumentalny kabel stereo - jaki?

G&P 27 Dec 2005 16:54 1103 4
    G&P
    Level 11  
    Jaki polecacie instrumentalny (gitarowy) kabel stereo? Nie może: ciąć pasma, szumieć, ani skręcać się.

ps. niestety Laboga nie robi kabli stereo, a szkoda :-(
    adamjur1
    Level 41  
    A masz stereofoniczną gitarę?
    Napisz coś więcej
    Pozdr.J.
    G&P
    Level 11  
    Nie to nie gitara stereo, tylko chce zainstalować piezo w gitarze elektrycznej, a nie chcę, aby wychodziły z gitary dwa kable, bo już z jednym się plątam a co by to było dopiero z dwoma ;-) W dodatku planuje zainstalować piezo w gitarze typu Fender, która będzie się robić u Zbyszka Wiącka z firmy Martch, a jak wiadomo w tego typu gitarach jest specyficznie montowane gniazdo pod kątem z przodu korpusu, więc dwa gniazda odpadają (estetyka też się liczy). Nie chcę montować w gitarze jakiś dodatkowych przełączników, więc mam zamiar dać do zrobienia np. firmie WOBO (tylko muszę jeszcze pogadać z Wojtkiem) podłogowy switch z czterema przełącznikami: 1 - przestawki (wyjście na piec do elektryka), 2 - piezo (wyjście na piec do akustyka lub prosto w linę), 3 - przystawki i piezo, 4 - mute i wyjście na tuner. Dzięki temu nie będę się plątać w dwóch kablach tylko w jednym i wszystko będę mógł w pełni kontrolować nogą bez przerywania gry :-)
    Anonymous
    Anonymous  
    G&P
    Level 11  
    mikrofonowy to nie instrumentalny, z resztą ja się pytałem o firmę ;-)

oki, można zakończyć ten temat bo kupie chyba Planet Waves z serii GS