Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Hasło na www

29 Gru 2005 11:37 1580 15
  • Poziom 11  
    Witam!
    Mam szybkie pytanko:jak założyć na własną strone www(np.w republice)hasło,tak aby jeśli ktoś chciałby na nią wejść musiał by wpisać dany ciąg znaków?Mam na tej stronce kamerke internetowa i używam programu CoffeeCup Webcam.W opcjach tego programu niestety ale nie znalazłem takiej opcji(no chyba że coś przeoczyłem).

    pozdrawiam
  • Poziom 11  
    Hmm a gdzie mam wrzucić te skypty?Bo teraz na ftp jest tylko jeden plik(index.html).ten plik to jest ten obraz z kamerki,aktualizowany przez program ktory obsluguje ta kamerke.
    Nie znam się za bardzo na html :/
  • Poziom 14  
    To zależy od skryptu .. czy jest on samodzielnie działającym skryptem .. i czy ma redirect do strony na ktora chcesz wejsc ..

    np: robisz index.html - tam skrypt z hasłem, ktory po poprawnym wpisaniu hasła odsyła do strony [ index2.html ] - oczywiście jesli to skonfigurujesz ..

    Musisz najpierw mieć skrypt, którego chcesz użyc - a następnie przemyśleć jak najlepiej go wykorzystać ,,,

    Oczywiście ten wariant który podałem jest idiotyczny .. bo jesli ktoś będzie chciał zobaczyć co jest na "ukrytej" stronie i jest w miarę sprytny .. to wpisze w przegłądarce .. - ( www_twoja strona_/index2.html ) - i wowczas pominie skrypt logowania .. co w rezultacie umożliwi mu podgląd twojej "ukrytej strony".. dlatego tez trzeba sie głęboko zastanowic co i jak chcesz zrobic .. :)
  • Poziom 20  
    opisze skrypt:
    http://www.skrypty.webd.pl/javascript/zabezp/a4.zip
    (chyba tylko dlatego ze ten udalo mi sie zrozumiec:) )
    wiec;
    jako strone glowna, ustawiasz ten plik ktory wypakujesz z a4.zip
    zmieniasz mu nazwe na index.htm
    nastepnie edytujesz go notatnikiem i
    tam gdzie jest napisane np: if (anystring == "GREEN" to GREEN to Twoje haslo, mozesz ustawic ich kilka, tak jak sugeruje autor;
    nastepnie tam gdzie jest napiasne: location="page2.htm" zamiast page2.htm wpisujesz stronke do ktorej dostanie sie osoba po wpisaniu prawidlowego hasla...
    location="wrongpage.htm" tutaj wpisujesz stronke do ktorej przejdziesz po wpisaniu zlego hasla, mozesz ustawic na skrypt, wtedy zeby przejsc dalej niezbedne bedize podanie wlasciwego hasla :)
    hm, chyba wszystko?

    pozdrawiam;
  • Poziom 15  
    Robienie czegos takiego w HTML-u jest banalnie proste do obejscia. Jezeli chcesz zeby strona byla dobrze zabezpieczona to musisz to zrobic w PHP - ale do tego potrzebujesz serwer obslugujacy PHP - i tu chyba republika odpada.
    Oczywiscie takich serwerow tez jest wiele w sieci za darmo.. np ovh.org.
  • Poziom 20  
    JaRcZaN napisał:

    Nie znam się za bardzo na html :/


    To pewnie na php, i innych madrych jezykach tez sie nie zna... wiec zostaje, poczytanie kursów html, albo metoda prob i bledow;)

    pozdrawiam;
  • Poziom 11  
    Robię wsztsko według opisu shivo i niestety nie działa.Na stroce pojawia sie juz prośba o wpisanie hasła,wpisuje i nigdzie nie wchodzi.wyskakuja tylko komunikaty("you got it right"i "now taking you to the hidden page".Wszytko dobrze zmienilem w pliku index.html(no wlasnie czym sie różni html od htm?)Wszystkim plikom zmieniłem nazwy na html.
  • Pomocny post
    Poziom 20  
    hmm, to cos zle musisz robic, u mnie to dziala, ale doszedlem do wniosku, ze to bez sesnu, bo wystarczy dac zrodlo strony, i czarno na bialym sa napisane Twoje hasla, wiec kazdy glupi moglby to zrobic, i przedostac sie dalej..
    po mojemu, musisz zaopatrzyc sie w serwer obslugujacy php, i skrypcik logowania w php;

    o, jeszcze mi sie przypomnialo ze dobrym programem do obslugi webcama jest webcamxp [ http://www.webcamxp.com/ ] jesli masz publiczne IP, to mozesz serwer http sobie postawic, i tam napewno da sie haslo ustawic bez problemow :)


    pozdrawiam;
  • Poziom 11  
    dzieki wielkie spróbuje,mam neostrade,wiec chyba mam publiczne IP??
  • Poziom 20  
    chyba masz, jesli nie masz firewalla:)
    tylko pytanie, czy Ci limitu na neo starczy, jak wszyscy ogladac beda:P

    pozdrawiam:)
  • Poziom 11  
    firewalla nie mam :]
    Właśnie,ciekawe ile np.takie 30min pracy kamerki ciągnie MB z "pakietu neostrady :]
  • Poziom 20  
    zalezy, jaka jakosc ustawisz, jaka ile fps, webcamxp ma duze mozliwosci ustawiania:)
    a ile wypcha w siec, jakims netlimiterem mozesz sprawdzic:)
  • Poziom 14  
    shivo napisał:
    chyba masz, jesli nie masz firewalla:)
    tylko pytanie, czy Ci limitu na neo starczy, jak wszyscy ogladac beda:P

    pozdrawiam:)



    co wy tu o Firewallu - !

    Przeciez najwazniejszym problemem NEO jest zmienne IP - bedzie musiał chlopak co chwile zmieniac swoje IP na serverze ?

    A co do Firewalla : co za roznica czy ma firewalla czy nie, skoro i tak Zapora odpali komunikat czy ma udostepnic lacze programowi .. a dalej to tylko konfiguracje owej zapory i wszystko bedzie działać ...

    Natomiast jesli chodzi o zmienne IP to odsyłam do np:www.no-ip.org
  • Poziom 20  
    jesli ma hardware'owego firewalla, to raczej komunikatow nie bedzie, nie bedzie dzialac i juz, o takim myslalem,
    podziwiam tych ktorzy maja systemowego FW, ktory na ogol laguje wszystko i wszedzie:)

    i FW i zmienne IP obecnie nie stanowia wiekszego problemu :)

    pozdrawiam;
  • Poziom 18  
    java albo php i przekierowanie. Najlepiej użyć szyfrowania MD5