Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Hasło na www

JaRcZaN 29 Gru 2005 11:37 1454 15
  • #1 29 Gru 2005 11:37
    JaRcZaN
    Poziom 11  

    Witam!
    Mam szybkie pytanko:jak założyć na własną strone www(np.w republice)hasło,tak aby jeśli ktoś chciałby na nią wejść musiał by wpisać dany ciąg znaków?Mam na tej stronce kamerke internetowa i używam programu CoffeeCup Webcam.W opcjach tego programu niestety ale nie znalazłem takiej opcji(no chyba że coś przeoczyłem).

    pozdrawiam

    0 15
  • #3 29 Gru 2005 12:54
    JaRcZaN
    Poziom 11  

    Hmm a gdzie mam wrzucić te skypty?Bo teraz na ftp jest tylko jeden plik(index.html).ten plik to jest ten obraz z kamerki,aktualizowany przez program ktory obsluguje ta kamerke.
    Nie znam się za bardzo na html :/

    0
  • #4 29 Gru 2005 13:09
    trzepiz
    Poziom 14  

    To zależy od skryptu .. czy jest on samodzielnie działającym skryptem .. i czy ma redirect do strony na ktora chcesz wejsc ..

    np: robisz index.html - tam skrypt z hasłem, ktory po poprawnym wpisaniu hasła odsyła do strony [ index2.html ] - oczywiście jesli to skonfigurujesz ..

    Musisz najpierw mieć skrypt, którego chcesz użyc - a następnie przemyśleć jak najlepiej go wykorzystać ,,,

    Oczywiście ten wariant który podałem jest idiotyczny .. bo jesli ktoś będzie chciał zobaczyć co jest na "ukrytej" stronie i jest w miarę sprytny .. to wpisze w przegłądarce .. - ( www_twoja strona_/index2.html ) - i wowczas pominie skrypt logowania .. co w rezultacie umożliwi mu podgląd twojej "ukrytej strony".. dlatego tez trzeba sie głęboko zastanowic co i jak chcesz zrobic .. :)

    0
  • #5 29 Gru 2005 13:13
    shivo
    Poziom 20  

    opisze skrypt:
    http://www.skrypty.webd.pl/javascript/zabezp/a4.zip
    (chyba tylko dlatego ze ten udalo mi sie zrozumiec:) )
    wiec;
    jako strone glowna, ustawiasz ten plik ktory wypakujesz z a4.zip
    zmieniasz mu nazwe na index.htm
    nastepnie edytujesz go notatnikiem i
    tam gdzie jest napisane np: if (anystring == "GREEN" to GREEN to Twoje haslo, mozesz ustawic ich kilka, tak jak sugeruje autor;
    nastepnie tam gdzie jest napiasne: location="page2.htm" zamiast page2.htm wpisujesz stronke do ktorej dostanie sie osoba po wpisaniu prawidlowego hasla...
    location="wrongpage.htm" tutaj wpisujesz stronke do ktorej przejdziesz po wpisaniu zlego hasla, mozesz ustawic na skrypt, wtedy zeby przejsc dalej niezbedne bedize podanie wlasciwego hasla :)
    hm, chyba wszystko?

    pozdrawiam;

    0
  • #6 29 Gru 2005 13:22
    Tomer
    Poziom 15  

    Robienie czegos takiego w HTML-u jest banalnie proste do obejscia. Jezeli chcesz zeby strona byla dobrze zabezpieczona to musisz to zrobic w PHP - ale do tego potrzebujesz serwer obslugujacy PHP - i tu chyba republika odpada.
    Oczywiscie takich serwerow tez jest wiele w sieci za darmo.. np ovh.org.

    0
  • #7 29 Gru 2005 13:26
    shivo
    Poziom 20  

    JaRcZaN napisał:

    Nie znam się za bardzo na html :/


    To pewnie na php, i innych madrych jezykach tez sie nie zna... wiec zostaje, poczytanie kursów html, albo metoda prob i bledow;)

    pozdrawiam;

    0
  • #8 29 Gru 2005 13:52
    JaRcZaN
    Poziom 11  

    Robię wsztsko według opisu shivo i niestety nie działa.Na stroce pojawia sie juz prośba o wpisanie hasła,wpisuje i nigdzie nie wchodzi.wyskakuja tylko komunikaty("you got it right"i "now taking you to the hidden page".Wszytko dobrze zmienilem w pliku index.html(no wlasnie czym sie różni html od htm?)Wszystkim plikom zmieniłem nazwy na html.

    0
  • Pomocny post
    #9 29 Gru 2005 14:44
    shivo
    Poziom 20  

    hmm, to cos zle musisz robic, u mnie to dziala, ale doszedlem do wniosku, ze to bez sesnu, bo wystarczy dac zrodlo strony, i czarno na bialym sa napisane Twoje hasla, wiec kazdy glupi moglby to zrobic, i przedostac sie dalej..
    po mojemu, musisz zaopatrzyc sie w serwer obslugujacy php, i skrypcik logowania w php;

    o, jeszcze mi sie przypomnialo ze dobrym programem do obslugi webcama jest webcamxp [ http://www.webcamxp.com/ ] jesli masz publiczne IP, to mozesz serwer http sobie postawic, i tam napewno da sie haslo ustawic bez problemow :)


    pozdrawiam;

    0
  • #10 29 Gru 2005 15:21
    JaRcZaN
    Poziom 11  

    dzieki wielkie spróbuje,mam neostrade,wiec chyba mam publiczne IP??

    0
  • #11 29 Gru 2005 15:23
    shivo
    Poziom 20  

    chyba masz, jesli nie masz firewalla:)
    tylko pytanie, czy Ci limitu na neo starczy, jak wszyscy ogladac beda:P

    pozdrawiam:)

    0
  • #12 29 Gru 2005 15:30
    JaRcZaN
    Poziom 11  

    firewalla nie mam :]
    Właśnie,ciekawe ile np.takie 30min pracy kamerki ciągnie MB z "pakietu neostrady :]

    0
  • #13 29 Gru 2005 17:34
    shivo
    Poziom 20  

    zalezy, jaka jakosc ustawisz, jaka ile fps, webcamxp ma duze mozliwosci ustawiania:)
    a ile wypcha w siec, jakims netlimiterem mozesz sprawdzic:)

    0
  • #14 29 Gru 2005 18:58
    trzepiz
    Poziom 14  

    shivo napisał:
    chyba masz, jesli nie masz firewalla:)
    tylko pytanie, czy Ci limitu na neo starczy, jak wszyscy ogladac beda:P

    pozdrawiam:)



    co wy tu o Firewallu - !

    Przeciez najwazniejszym problemem NEO jest zmienne IP - bedzie musiał chlopak co chwile zmieniac swoje IP na serverze ?

    A co do Firewalla : co za roznica czy ma firewalla czy nie, skoro i tak Zapora odpali komunikat czy ma udostepnic lacze programowi .. a dalej to tylko konfiguracje owej zapory i wszystko bedzie działać ...

    Natomiast jesli chodzi o zmienne IP to odsyłam do np:www.no-ip.org

    0
  • #15 29 Gru 2005 19:18
    shivo
    Poziom 20  

    jesli ma hardware'owego firewalla, to raczej komunikatow nie bedzie, nie bedzie dzialac i juz, o takim myslalem,
    podziwiam tych ktorzy maja systemowego FW, ktory na ogol laguje wszystko i wszedzie:)

    i FW i zmienne IP obecnie nie stanowia wiekszego problemu :)

    pozdrawiam;

    0
  • #16 31 Gru 2005 19:55
    kordan11
    Poziom 18  

    java albo php i przekierowanie. Najlepiej użyć szyfrowania MD5

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo