Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

gdzie sa bezpieczniki w mondeo kombi mk2

marigaux 31 Dec 2005 03:42 80835 34
    behn
    Level 10  
    witam ! Mam mały problem z mondkiem 1.8TD rok 99 silnik endura
    1. padl mi obrotomierz nie wskazuje dopiero jak wcisne pedal gazu prawie do dechy to na 1000 obrotow max podskoczy
    2. na wolnych obrotach faluja obroty silnika /pompa wtryskowa LUCAS po remoncie/ podobno winny jest elekrozawor przyspieszenia kata wtrysku.
    3. oświetlenie tablicy rozdzielczej wczoraj mi przestało świecic/niechcialbym rozbierac autka ale prosze o info gdzie dokladnie znajduja sie w tej wersjii bezpieczniki jedne mam kolo akumulatora ale czy sa jeszcze gdzies?/
    Bardzo bym prosil o info jesli ktos sluzy pomoca to chetnie przyjme gdyz autko przez 2 lata pieknie chodzilo a ostatnie 3 miesiace wydalem 2500 zł i nadal cos mu dolega. proszeo info jesli to mozliwe na gg 3673625 lub email behn(_at_)vp.pl. Dzieki i pozdrawiam
    keraj92
    Level 10  
    Witam , mam problem w moim mondeo 1.6 z 1998r. a mianowicie nie działa mi zapalniczka (wejście na zapalniczkę , nie ma prądu) które bezpieczniki sprawdzić i jak by mógł ktoś dać to jakiś schemat bo nie mogę się odnaleź w tym wszystki
    Seba65439
    Level 10  
    Witam nie wiem czy wentylatory od klimatyzacji powinny się załączać pojedynczo czy obydwa razem w fordzie mondeo 1.8td 2000
    ssseba
    Level 13  
    Witam, widzę ostatnią datę ale może ktoś podpowie czemu nie działa klima w mondeo 2 2000rok 1.8TD, to co wiem: czynnik chłodzący jest i jest go dużo - sprawdzał fachowiec, bezpieczniki wszystkie sprawdzone w obu skrzynkach są ok, dioda we włączniku klimatyzacji się zapala i nic się nie dzieje. Nie słychać żadnego dźwięku przekaźnika , żadnej reakcji ze strony sprężarki - nic cisza, tzn. w takt pracującego silnika nic się nie zmienia nic dodatkowo nie słychać. Czy klima jest załączana przekaźnikiem? Może to właśnie to i który ewentualnie to przekaźnik. Czy to może ten włącznik od nawiewu padł, bo to że zapala diodę to wcale może nie oznacza że nie padły styki załączające przekaźnik (jeżeli tak jest) czy padła cała klima? Każda podpowiedź się liczy, pozdrawiam.
    septolete33
    Level 1  
    Czesc mam problem z migaczami w fordzie monde mk2 1996 przejscowka nie dzialaja mi migacze,niewiem co moze byc przyczyna.Cale oswietlenia dziala awaryjne dlugie mijania.Wymienilem manetke i problem jest nadal.Ktury bezpiecznik jest odpowiedzialny za migacze i co moze byc jeszce nie tak.