Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Najlepszy Gaz do samochodu

beezer92 02 Jan 2006 23:16 7205 11
    beezer92
    Level 16  
    Jezeli nie macie swojej zaufanej stacji AZ? to proponuje tankowanie na stacjach (SCHELL) jest tam bardzo dobry GAZ jest moze troszke drozszy o kilka centów ale jest wporządku i ja przynajmniej nie nazekam bo wiadomo ze w polsce jeszcze nie doszlismy do poziomu cywilizacji miedzy ludzkimi tak więc kazdy kombinuje i na kazdej stacj GAZ mamy niemal calkiem inne GAZY i to jest to co najbardziej boli kierowców. Z Calym szacunkiem polecam SHELL.
    lukasz lodz
    Level 11  
    Ja tankuje tylko na BP i po roku jeżdżenia w reduktorze prawie nic niema (mazutu) nie polecam stacji JEET bo tankując tam w reduktorze az chlupało.chlupało i się zatkało .
    User removed account
    User removed account  
    Jamal20
    Level 17  
    A co ze stacja Petrochemi Płock?? To jest jedyna większa stacja gazu w pobliżu kołomnie. Jest sporo małych cpn gaz lecz na nich dostawców gazu zmieniaja co rusz. Słyszałem ze tyo zalezy nie od stacxji tylko od dostawcy gazu.
    lukasz lodz
    Level 11  
    Petro tez jest ok ale drogo na BP 2.23 petro 2.28 w Łodzi.
    maras77
    Level 21  
    Tankowałem na różnych stacjach i najkorzystniej wychodzi BP - w miarę tanio i mniej pali - pomimo wyższego rachunku za tankowanie, kilometr wychodzi taniej - choć niewiele.
    Slawek J
    Level 30  
    Proponuje lekture MOTOR, tam pieknie przedstawili sytuacje na polskich stacjach LPG wszystkich kocernow i najwieksze zaskoczenie bylo gdy okazalo sie ze sposrod wszystkich probek jakie zebrali to tylko na malutkich stacjach LPG probki wszystkie spelnialy normy jakosciowe. Czesto wlasciciele przetankowywuja gaz z butli przeznaczonych do kuchenek do zbiornika z ktorego tankuja kierowcy gdyz ten gaz nie objety jest akcyza ale jakosc jego pozostawia wiele do zyczenia.
    Pozdrawiam.
    Jamal20
    Level 17  
    Slawek J wrote:
    Czesto wlasciciele przetankowywuja gaz z butli przeznaczonych do kuchenek do zbiornika z ktorego tankuja kierowcy gdyz ten gaz nie objety jest akcyza ale jakosc jego pozostawia wiele do zyczenia.
    Pozdrawiam.

Tak masz racje z tym ze tak robia właściciele stacji LPG takich małych, jednodyspozytorowych. Zadna stacja CPN nie podejmie si etak głupiego zadania jak przelewanie gazu z butli 11kg do duzych zbiorników. Sam kiedys chciałem tak zrobic ale po przejrzeniu opini innych stwierdziłem ze w takiej butli oprócz gazu jest jeszcze duzo więcej skłądników niepożądanych ( osady, korozje z butli itp.) Tak wiec ja nie polecam i nie spotkałem si ena żywo z taką stacja.
    krzysztof barczyk
    Level 2  
    montuje instalacje LPG i odradzam shela nie jeden filterek czyscilem po nim i nie jedna cala instalacje. pozdro
    beezer92
    Level 16  
    krzysztof barczyk wrote:
    montuje instalacje LPG i odradzam shela nie jeden filterek czyscilem po nim i nie jedna cala instalacje. pozdro
    mówisz tak jakby ktoś tankował tylko i wyłącznie na jednej sfundamentalizowanej dla niego stacji. przeciez nie tankuje sie zazwyczaj tylko na jednej stacji.
    lukasz lodz
    Level 11  
    Jestem z Łodzi i sheel jest o.k a to co kolega pisze na temat sheela to chodzi mu pewnie o firmowany przez shella FORTEX na inFlanckiej i to FORTEX zepsuł opinie shellowi
    teed_14
    Level 11  
    Kontynoując ten temat -powiem tak jakość prawie taka sama ,bo by nikt tam nie tankował więc nowa metoda wprowadzona ,by bić kierowcow po kieszeni,a mianowicie dystrybutory mają poprzestawiane przepływomierze i najlepiej zoriętować się przy tankowaniu do pełnego zbiornika to okarze się ,że może wejść 60 litrów do zbiornika o poj. 55 litrów, to jest juz nagminna metoda uzyskiwania kasy.