Witam mam następujące pytanie. Mianowicie posiadam uruchomiony wzmachol dokładnie taki jak jabel j-35. Nie mam złudzeń że wzmacniacz ten ma moc 100 wat przy 4 omach wydaje mi się że około 70. Chciałbym go zmodyfikować tak żeby osiągnąć moc około 125 wat przy obciązeniu 8 om. Planuję zasilać to transformatorem (jaki posiadam) 2x40 V napięcie po wyprostowaniu wynosiłoby około 56 wolt. Tranzystory mocy zamierzam wymienić na MJ15003 (250W/140V). tranzystory sterujące na mje340 i 350 lub mje15031 i mje15030 tranzystory małej mocy na 2n5551 oraz 2n5401. Co sądzicie o tym pomyśle, na jakie trudności mogę się natknąć. Może macie pomysł na jakieś lepsze zamienniki. Mam jeszcze jedno pytanie czy układy quasikomplementarne są mniej wydajne od całkowicie komplementarnych, bo wydaje mi się że nie ma dużej różnicy. Znam zasadę działania wzmacniaczy tego typu i nie interesują mnie debilne wypowiedzi w stylu "wstaw większe kondensatory i urwie ci d.." albo "zrób coś na tda". Interesuje mnie przeróbka tego konkretnego układu ponieważ jest on już w odpowiedniej obudowie i według mnie jakość dźwięku jest zadowalająca.