Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kit Jabla J-35 duży kłopot nie chce grać

05 Sty 2006 19:17 2880 7
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 42  
    Witam! Bez tranzystorów końcowych, to on nie będzie grał! A tym bardziej, że na wyjściu jest 16V, nie podałeś napięcia zasilania, jeżeli jest znacznie wyższe jak to 16V, to przyczyny mogą być dwie! Albo się wzbudza na w.cz, co można łatwo zapobiec, albo nie jest sparowany stopień różnicowy, sprawdź to.
    Pozdrawiam
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 42  
    Witam! Jak masz pełne napięcie na wyjściu, to masz przebite tranzystory, bez końcówek, nie powinno palić bezpieczników, coś tam masz nie tak jak powinno, odłącz zasilacz i sprawdź go osobno
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 42  
    Witam! Jeżeli wybija bez końcówek, to musisz mieć jakieś zwarcie, wylutuj zabezpieczenie przeciw zwarciowe, ono jak padnie, to ciężko znaleźć, bez wylutowania, przemierz omomierzem, czy nie ma zwarcia, bo coś przecież musi wybijać, to jest prosty wzmacniacz, ale przed wlutowaniem, powinieneś każdy tranzystor przemierzyć pod względem bety i do póki nie będzie zera na wyjściu, to nie podchodź z końcówkami, bo od razu upalisz.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    No bez przesady...
    tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.ph...&start=0&sid=9c6bd5aaf14e3317d4c2688594a270b7

    Sa chyba wszystkie mozliwe bledy wypisane ;)
    przestudiuj dokladnie, mi ten temat bardzo pomogl.

    A jak nie to wpisz w wyszukiwarke "j35" to znajdzie ci jeszcze kilka tematow o problemach z tym kitem.

    Tylko nie dawaj tranzystorow koncowych jezeli cos jest z ukladem nie tak bo stracisz kupe kasy... Poszukaj w tym linku co ci podalem instrukcje uruchamiania (chyba Janek takową napisal) i jak zrobisz zgodnie z nia wszystko powinno byc ok.