Jednak nie o to mi chodziło. Nie mam takiego monitora by móc schemat aplikacyjny tego trafopowielacza odrysować "z natury". Tak więc nadal nie wiem jak numerowane są wyprowadzenia części, w której są kondensatory i bleeder i jak wygląda przyporządkowanie numerów pin-ów do rzeczywistych nóżek trafa. Dalej nie wiem jak i gdzie podłączone są wewnętrzne kondensatory i rezystory stałe oraz bleedera. Przecież dzielniki dla wyprowadzeń FOCUS mają też swoje kondensatory - tego schemat nawet nie uwzględnia. Właśnie o to pytałem - tego na schemacie nie ma - przynajmniej na tym, który ja posiadam.
Na dodatek nie wiem na ile trafopowielacz z tytułu jest zamiennikiem oryginalnego LG.
Witam ponownie , mam taki monitor i kilka trafopowielaczy oryginałów i chinoli .
Co koledze jest potrzebne real foto czy jakieś pomiary?
(W ostateczności mogę jeden rozkuć jeśli koledze mocno zależy)
http://www.donberg.ie/descript/h/hr46162.htm
Dziękuję za oferowaną pomoc ! Potrzebny mi jest schemat połaczeń wewnętrznych - najlepiej pełen. To jednak co mnie najbardziej interesuje to część wysokonapięciowa - powielaczowa wraz ze schematem połaczeń dzielników rezystorowych bleedera i kondesatorów - zarówno głównego jak i tych od Focus-ów wraz z przyporządkowaniem tego wszystkiego do nóżek. Mam trafopowielacz Y265382 i on nijak nie odpowiada rysunkowi i schematowi HR 46162 z cytowanej strony. HR ma według Donberg Electronics oprócz podkowiastego zestawu 10 pin-ów "transformatorowych" tylko 2 dodatkowe pin-y 11 i 12. Natomist posiadany przeze mnie Y 265382 ma tych pinów 5. Jeden na przedłużeniu linii za 10 pin-em tak jak HR, oraz 4 ustawione w jednym rzędzie od spodu bleedera, tak jak by HR-owi dodać w szeregu za pin-em 11 jeszcze 3 pin-y. Jeśli zechce się Pan jeszcze raz pochylić nad moim problemem będę wdzięczny.