Falownik - zbyt duzy koszt . Na allegro znajdziesz regulator obrotow silnikow 1 fazowych z kondensatorem Ri 90/500 koszt ok 50zl produkuja je w Dukli . Sprawdzone osobiscie.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQuote:tranformator toroidalny 300VA
dktr wrote:Quote:tranformator toroidalny 300VA
Przerabiałem kiedyś taki temat, ale ze względu na fatalne zasilanie w miejscu użytkowania i spore wahania napięcia skutecznie oddaliły pomysł zasilania tego z transformatora. Aktualnie zasilam z przetwornicy 12V 30A i wszystko działa super - obroty stabilne, podczas odpalania i grzania świecą nawet nie zwalnia.
Quote:czy da się tak użytkować webasto
dktr wrote:Quote:czy da się tak użytkować webasto
Tak da się, mój egzemplarz nie miał tych bimetalowych wyłączników ale bez problemu użytkowałem urządzenie. Zrobiłem do niego zdalne sterowanie 4 kanałowe (radiolinia czterokanałowa do alarmów + dodatkowe przekaźniki samochodowe 30A), jeden kanał był skonfigurowany jako włącz na 10 sek i wyłącz, pozostałe jako włącz-wyłącz przy kolejnym wciśnięciu przycisku na pilocie.
Było to podłączone tak:
1. kanał - czasowe wyjście pod świece żarową.
2. kanał - włącz-wyłącz pompę paliwa.
3. kanał - włącz-wyłącz pierwszy bieg
4. kanał - włącz-wyłącz drugi bieg.
włączamy pierwszy bieg, włączamy pompę paliwa, i naciskamy przycisk od odpalania - świeca dostaje zasilanie na 10 sek, jak nie odpali wciskamy kolejny raz na 10 sek - i przeważnie w tym momencie urządzenie mi odpalało co było słyszalne przez charakterystyczne huczenie.
wygaszanie - wyłączamy pompę, przedmuch na 2 biegu z minutę i wyłączamy całkiem.
tu jeszcze bez obudowy.
ZKepowicz wrote:srubki regulacyjne M 5/ chyba , ze nie nasz tego elementu przykrecanego do kotla na 2 srubki m 4x6 .Trzeba dorobic , kawaleczek kątowniczka 20x 20 , brzesczot, wiertarka , gwintownik i wio . Srubki M 5 x 30 po dwie nakretki kontrujace
ZKepowicz wrote:czy nie bimetal ?? Gadał dziad do obrazu , a obraz do dziada ani razu.
marcin25gdyyy wrote:witam a czy ktos wie jak zregenerowac pompe paliwa