Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

problem z odpalaniem toyota carina e.na zimnym silniku

darman1 11 Jan 2006 21:05 10740 16
    darman1
    Level 11  
    co się dzieje???gdy jest ciepły-jedno zakręcenie.gdy zimny(tak jak teraz) zakręci ,zapali i gaśnie i tak ze 3 razy. później ok.przedtem nie było takich objawów.to od około 3 tyg.nie wiem czy może ma to wpływ ale gdy schodzi z wysokich na niskie to strasznie przygasa,prawie gaśnie i wtedy trzeba go podratować lekkim gazem i wszystko wraca do normy.co jej dolega?wie ktoś?proszę o pomoc.
    KingKong
    Level 25  
    Z gazem pali dobrze? Może przyciął się elektrozawór od wolnych obrotów.
    darman1
    Level 11  
    motor 2.0.
    z gazem jest tak samo.wymieniłem świeczki,przewody...bez rezultatu.chyba bede musiał jechac na serwis i podpiąć ją madrego urządzenia...a tak na marginesie w którym miejscu może być ten elektrozawór?może warto i to sprawdzić.
    Mariusz Z.
    Level 19  
    Wyglada mi to na lewe powietrze. Wypadałoby przejrzeć scieżkę zasilania silnika tzn węże podciśnieniowe, uszczelki itp.
    KingKong
    Level 25  
    Możesz sam go zdiagnozować. Przynajmiej odczytać i sprawdzić, czy sterownik nie zarejstrował jakiegoś błędu. Zapodaję co i jak. Ten zawór jest przy przepustnicy.
    mpiwo
    Level 14  
    Możesz mieć uszkodzony czujnik temperatury odpowiedzialny za zwiększenie dawki paliwa gdy silnik jest zimny.Diagnoza powinna dać jednoznaczny wynik.
    darman1
    Level 11  
    dzięki sprawdziłem wyskoczył mi kod 41. Przełącznik biegu jałowego i szerokiego otwarcia przepustnicy lub czujnik położenia przepustnicy.chyba dobrze przetłumaczylem.tylko co zrobić teraz z tym fantem?ale to ciekawe dlaczego jak jest rozgrzany to pali rewelacyjnie?
    walDI43
    Level 11  
    Wymień czujnik temperatury od sterownika .
    darman1
    Level 11  
    czujnik temperatury zasysanego powietrza?bo od sterownika brzmi trochę ogólnikowo.dzieki
    darman1
    Level 11  
    dzięki wszystkim za zainteresowanie.a King Kongowi za kody diagnostyczne.w sobotę wydłubałem przepustnicę(ale zimno było)
    sprawdziłem czujniki.wszystkie ok.ale właśnie ten elektrozawór albo silnik krokowy.jak go zwać.trochę się przycinał.no w końcu 250 tys.wyczyściłem(umyłem) bingo.gra i buczy nawet -29 jak dzis było zakręca i bez problemu.zamykam temat dzięki wszystkim.zero błędów komputera pozdro.
    mirek18 16
    Level 1  
    mam problem z odpaleniem toyoty. Postala 2miesiace4 nikt jej nie ruszyl i teraz nie chce palic. Moze wie ktos co sie dzieje....:/
    Adam-junak
    Level 2  
    szukam kodów błedów do toyoty cariny E z silnikiem 4AFE wszystko na podzespołach DENSO
    Mieho1
    Level 1  
    Oto kody bledow do wszystkich benzynowych silnikow w carinie

Dodano po 54 [sekundy]:

Dodano po 44 [sekundy]:

Dodano po 41 [sekundy]:

Oj mala pomylka dwa razy mi sie wkleilo
    jaroslaw majorek
    Level 1  
    mam pytanie mam toyote carine e i poszukuje czujnika walu korbowego czy ktos wie gdzie sie on znajduje
    MakroSerwis
    Moderator of Cars
    Zależy, jaki masz silnik. Czujnik jest albo w aparacie zapłonowym, albo przy kole zamachowym, dojdziesz raczej z kanału.