logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat przejściówki Mini Din 9 Pin na Composite i RGB dla GeForce 6600 GT

duduś 12 Sty 2006 20:51 3642 6
REKLAMA
  • #1 2174297
    duduś
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam, przeszukałem neta i to forum, ale odpowiedzi nie znalazłem. Mam w/w karte z wyjściem TV-Out w forme Mini Din 9 Pin, ale mam tylko kabel z wyjściem SVideo, potrzebuje schemat przejścówki na Composite i RGB, z góry wielki dzięki. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2174314
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Taka przejściówka jest dołączana do karty.Przynajmniej ja taką dostałem.
  • REKLAMA
  • #3 2174604
    duduś
    Poziom 11  
    No ja dostałem tylko kabelek na S Video i dlatego mam problem. Jak byś mógł to zrób schemt tej przejściówki, był bym bardzo wdzięczny. Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 2174774
    tronic1
    Spec od komputerów
    Jutro jak znajdę chwilkę to zrobie.
  • #5 2176762
    tronic1
    Spec od komputerów
    Więc sprawa wygląda tak: Karta ma wyjście minidin 9 pin (jak w załączniku) i na końcu kabelka "puszeczka z gnazdem S-Video,chinczem Video i trzema chinczami oznaczonymi (zielony) Y,(niebieski) Pb i (czerwony) Pr.A teraz połączenia:
    4 z minidin na Pb + Video
    7 na Pr
    9 na Y
    Załączniki:
    • Schemat przejściówki Mini Din 9 Pin na Composite i RGB dla GeForce 6600 GT minidinspec9f.gif (397 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 2183095
    duduś
    Poziom 11  
    Więc wielkie dzięki tronic1-owi za opis gniazda. Ja ze swojej strony dołanczam rozrysowane i opisane ganiazdo TV-OUT karty. Pozdro
    Załączniki:
    • Schemat przejściówki Mini Din 9 Pin na Composite i RGB dla GeForce 6600 GT Mini din 9 pin.jpg (19.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 2238132
    duduś
    Poziom 11  
    Zastanawiam się czy nie użyć jakiś kondensatorów na tych złaczach, żeby nie zwierać wyjść, co wy na to?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy schematu przejściówki z wyjścia Mini Din 9 pin na Composite i RGB dla karty graficznej GeForce 6600 GT z wyjściem TV-Out. Standardowo do karty dołączany jest kabel z wyjściem S-Video, jednak użytkownik potrzebuje schematu umożliwiającego podłączenie sygnału Composite i RGB. Podano szczegółowe połączenia pinów: pin 4 Mini Din odpowiada za Pb oraz Video, pin 7 za Pr, a pin 9 za Y (luminancję). Kabel kończy się "puszeczką" z gniazdami S-Video, Composite (chinch) oraz trzema chinchami oznaczonymi kolorami zielonym (Y), niebieskim (Pb) i czerwonym (Pr). Zaproponowano również rozrysowanie i opis gniazda TV-Out karty. W dyskusji pojawiła się sugestia zastosowania kondensatorów na wyjściach, aby zapobiec zwarciom sygnałów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA