Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ZMYWARKA ZANUSSI-ZB4520G nie kończy programu

04john04 13 Jan 2006 12:48 6881 7
    04john04
    Level 11  
    Witam potrzebny jest mi schemat połączeń instalacji elektrcznej programatora.Zmywarka nie kończy zadanego programu,np.włanczam program 2, wszystko narazie OK rozpoczyna od wylewania, potem pobiera wodę, podgrzewa i zmywa,następnie płucze i rozpoczyna suszenie ale potem juz programator nie przesuwa się do oznaczonego zakończenia programu. Wybudowałem termostat i sprawdzałem miernikiem,zimny termostat ma obydwa obwody zwarte,podgrzany rozwiera ,podobno tak ma być. Typ termostatu-ELTH K-II. Proszę o pomoc.
    noman1
    Level 16  
    niestety muszę Cię zmartwić, Electrolux nie podaje, ani schematu programatora ani schematu zmywarki,
    jak kończy na suszeniu to żadne czujniki nie mają związku, na suszeniu zmywarka ma określony czas i musi sama skończyć ,
    jeżeli staje w nieoczekiwanym miejscu to prawdopodobnie programator
    User removed account
    Level 1  
    User removed account
    User removed account  
    04john04
    Level 11  
    Panowie wielkie SORY ale z tą zmywarką to nie tak jak opisałem na początku. Już wyjaśniam w czym problem, maszyna przede wszystkim nie jest u mnie i dopiero jak trochę przy niej posiedziałem to okazało się że jest tak :ustawiam program nr2, włancza się pompa to jest OK, ale potem powinna pobrać wodę-tego nie robi, programator przeskakuje,włancza się grzałka [bez wody] po czasie włancza się pompa ale nie ma co wylewać,płukań już niema,programator stoi.Sam się dziwię że grzałka jest jeszcze cała. Spróbowałem wypiąć i wpiąć wężyk z hydrostatu to pobrała wodę zmywała, wylała ale do płukań już nie pobrała.Nie wiem ale może jest coś nie tak z tym płaszczem wodnym, albo coś ze zbiornikiem na sól w każdym razie chyba coś jest przypchane.PRZEPRASZAM WSZYSTKICH za młyn i jeszcze raz proszę o pomoc.
  • Helpful post
    User removed account
    Level 1  
    jacek1966
    Level 12  
    należy dokładnie przeczyścić "zbiornik powietrza" który zasila hydrostat pomaga silny strumień wody ,trzeba tylko zabezpieczyć się przed "powodzią". można też użyć środków typu cilit kamień i rdza w żelu oczywiście uważając aby "chemia"niedostała się do zmiękczacza.to powinno pomóc tak uruchomiłem kilkanaście zmywarek różnych firm i działają wiele miesięcy.
    04john04
    Level 11  
    a czy można jakoś ominąć ten płaszcz wodny,orginału mogę nie dostać a słyszałem że są zmywarki bez tego cacka???