Witam, mam kolejny problem tym razem ze wzmacniaczewm(tunerem) PIONEER SX-1500L. Wprowadzę pokrótce w sytuację. Moja mama podłaczyła kiedyś w kuchni stara zamrażarkę, i za każdym razem gdzy ta się właczała lub wyłaczała w głośnikach było słychać trzask. No i tak było do momętu, aż kilka dni temu trzasnęło i przepalił się w moim wzmacniaczu bezpiecznik (1,25A). Więc wziąłem i wymieniłem go na podobny i podłaczyłęm wzmacniacz do prądu i po naciśnięciu przycisku POWER wnów stało się to samo - błysk i bezpiecznik się spalił.
Mam teraz problem bo nie wiem co mogło się stać. Nie posiadam, ani schamatu, ani nawet opisu wyprowadzeń jego transformatora (zebym mógł sprawdzic napiecia) - Trafo to: BANDO ATS1024 A-BE3-GGP.
Prosze o pomoc w tej kwestii, albo podpowiedzi co mogło się popsuć, albo jeżeli ktoś posiada schamat lub inną pomoc. Z góry bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Mam teraz problem bo nie wiem co mogło się stać. Nie posiadam, ani schamatu, ani nawet opisu wyprowadzeń jego transformatora (zebym mógł sprawdzic napiecia) - Trafo to: BANDO ATS1024 A-BE3-GGP.
Prosze o pomoc w tej kwestii, albo podpowiedzi co mogło się popsuć, albo jeżeli ktoś posiada schamat lub inną pomoc. Z góry bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam