Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Compaq Armada m700 - uszkodzone ładowanie baterii

rj1307 18 Sty 2006 21:41 1766 8
  • #1 18 Sty 2006 21:41
    rj1307
    Poziom 15  

    Na 100% uszkodzona jest płyta główna, nawet bez baterii pali lub żarzy się pomarańczowa dioda od ładowania. Nie reaguje także na wlożenie baterii. Cała reszta chodzi bez problemu. Miał ktoś podobny problem?
    Procesor PIII 650MHz.

    0 8
  • #2 18 Sty 2006 23:30
    SlawekWP
    Poziom 14  

    Zdecydowanie płyta Dobra przy włączeniu przez chwilę zapala pomarańczową diodę i gasi gdy nie ma bateri lub bateria jest naładowana.

    0
  • #3 19 Sty 2006 09:57
    rj1307
    Poziom 15  

    To że płyta to wiem na 100%, moduł przetwornicy podstawiałem. Co na płycie głównej odpowiada za ładowanie?

    0
  • #4 07 Lut 2006 13:33
    Pio_monter
    Poziom 12  

    witaj
    zobacz czy na płycie nie ma układu z napisem maxim, on jest odpowiedzialny za ładowanie bateri

    0
  • #5 07 Lut 2006 15:57
    rj1307
    Poziom 15  

    MAX 1644 ???

    0
  • #7 08 Lut 2006 16:26
    rj1307
    Poziom 15  

    Dzięki za pomoc, ale niestety wymiana ukladu nic nie dała. Zauważyłem ponadto, że płyta nie reguluje jasności świecenia matrycy. Chyba dam sobie spokój.

    0
  • #8 02 Cze 2006 21:06
    Pio_monter
    Poziom 12  

    ciekawe co sie stało, wydaje mi sie ze płytak z stabilizatorami napiec to powodóją
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
    Pisownię niektórych postów koryguję sam, jednak nie jest to moim obowiązkiem.
    Popraw post.
    Posty nie spełniające tych kryteriów będą usuwane do "Kosza".
    W przypadku nie podporządkowania się moim zaleceniom temat zostanie zamknięty wraz z konsekwencjami regulaminowymi!
    TONI_2003

    0
  • #9 02 Cze 2006 21:55
    rj1307
    Poziom 15  

    Płyta działa, przyczyną była kuleczka cyny która dostała się pod układ, ale nie pamietam który (gdzieś koło gniazd PCMCIA).

    0