Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony KV-25M1D rwie synchro

19 Sty 2006 20:52 750 3
  • Poziom 11  
    Tv działa,ale strzępi obraz na odchylaniu V. Wymieniłem kon. wprzetwornicy i powtórnej też zasilające wysokie.Efekt ten sam.Acha, korekcja też kuleje. Słychać trzaski w tr. wysokiego.Wygląda na trafo.powielacz?
  • Spec od TV
    Witam
    Prosze spróbować podmienić głowicę w.cz.

    Pozdrawiam
  • Poziom 20  
    Albo nie wszystkie pojemnosci wywaliłes albo szukaj przerwy czy zimnego lutu na odchylaniu , w tych modelach to raczej norma , jesli natomiast słychac trzaski z trafa to przyjrzyj sie temu wieczorem przy zgaszonym swietle - może zobaczysz jakieś iskrzenie czy upływność , sprawdż czy kable wychodzące z trafa sie nie wysunęły - czasem wystarczy je wetknąć głębiej ( ale na wyłączonym odbiorniku ) pozdrawiam
  • Poziom 11  
    Witam ponownie.Zapiełem do telewizorka generator [ustawiłem kratę].Objaw jest taki,pasy V postrzępione oprócz tego falują. W H wszystko ok.Oscyloskopem spr. wtórną stronę przetwornicy,filtracja wzorcowa.Przejrzałem oscylogramy sterujące bazą tran. linii,książkowe.Przebiegi na trafie wysokiego w normie.Kable wysokiego na miejscu.Patrząc na trafo,w zaciemieni nie wykazuje ulotów[mimo wszystko słychać w nim trzaski].Co ciekawe ,na odbiorniku stojącym obok wchodzą jakieś zakłócenia.Coś sieje.Przelutowałem wysokie.Zero efektu. I jeszcze jedno o co chodzi z tą główką?