Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LODOWKO ZAMRAZARKA WHIRLPOOL ARG 637 agregat

22 Sty 2006 15:09 2229 6
  • Poziom 10  
    Witam pech mnie przesladuje w tym roku wszystko siada w domu a problem obecny to lodowka i dotyczy agregatu Aspera- milczy po podlaczeniu i ominieciu termika czyli jest napiecie na dwoch przewodach kostki ktora jest wpinana do agregatu i nic sie nie dzieje jest cicho i agregat zimny, uwazam ze uklad elektryczny lodowki jest prosty.Moja diagnoza tez agregat- smietnik ale nie jestem specjalista od lodowek.Czy cos pominalem moze agregat potrzebuje czasu na rozruch a moze sa inne metody sprawdzania.Prosze o podpowiedz bo widze ze wiedza serwisantow jest tu bardzo duza i na nia licze.Serdecznie pozdrawiam i wielkie dzieki za pomoc.
  • Specjalista AGD
    Ze spreżarki wychodzą trzy bolce:
    ...1
    2... 3
    Pomierz rezystancje miedzy 1 a 2 i 3. A chociaż sprawdź czy jest jakieś "przejście"
  • Pomocny post
    Poziom 15  
    100% złom Jeżeli na zasilaniu jest napięcie a termik zmostkowany to już
    dalej wewnątrz sprężarki nie ma żadnego zabezpieczenia (w asperze)
  • Poziom 10  
    Tak myslalem ze jesli napiecie daje na bolce agregatu i nic sie nie dzieje to -smiec i mierzenie opornosci czy przejscia nic nie wniesie.Mialem nadzieje ze moze sa jakies cisnienia ktore musza sie wyrownac ale jesli piszesz ze nie ma innych zabezpieczen to tylko potwierdza moja teze. Pozostaje tylko problem co kupic bo ta lodowka nie byla stara a juz do smieci.Dzieki .
  • Poziom 10  
    A może poszedł termistor PTC w uzwojeniu rozruchowym agregatu ?
  • Poziom 10  
    W uzwojeniu agregatu jest jakis termistor a jesli tak to jak sie dostac do uzwojenia mozesz napisac jasniej bo nie lapie o czym piszesz.
  • Moderator Elektrotechnika
    Najprostszą metodę sprawdzenia podał kol.zayzayer-po co niepotrzebnie komplikujesz?