Czy ktos z was studiuje lub studiował na WAT kierunek Elektronika i Telekomunikacja? Co mozecie powiedziec na temat tej uczelni? czy warto sie tam pchac? Czy egzaminy sa zbyt trudne? ( mam na mysli czy któryś profesor nie oblewa 95% egzaminowanych tylko daltego ze nie lubi studentów)
pozdrawiam Settem
No hej
Melduje ze jestem studentem wyzej wymienionej akademii
Juz od 3 lat Akademia prowadzi nabor tylko wsrod osob cywilnych. Wobec tego wojskowi studiowac beda jeszcze ze dwa lata. Po tym czasie Akademia stanie sie typowa uczelnia politechniczna.
Jestem dopiero na I roku elektroniki i moge powiedziec ze... trzeba sie uczyc Ale to chyba nikogo nie zdziwilo Najlepiej na bierzaco, a nie tydzien przed kolokwium. Oczywiscie wszystko zalzy na kogo sie trafi, ale to jak wszedzie potrzebne jest troche szczescia. Narazie nie spotkalem sie z czyms takim jak to napisales w swoim poscie ze prof. oblewa kogos "bo nie lubi studentow". Jak dotad liczy sie tylko to co masz w glowie. Duzy nacisk polozony jest na cwiczenia i ich zaliczenie (co nieczesto jest proste A z egzaminami roznie bywa.
Jesli chodzi o atmosfere to jest nawet fajnie ("nawet"-bo stosunkowo malo dziwczyn:( a na elektronice to sam mozesz sie domyslec...
Sporo ludzi jest z poza Warszawy wobec czego wiekszosc mieszka w akademikach przy uczelni. Tak w ogole to wszystko jest na miesjcu nie trzeba jezdzic po calej Warszawie i niepotrzebnie tracic czas.