Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nawigacja medion mdpna 240 skad sterowniki?

Zajryx 26 Jan 2006 17:12 12224 6
    Zajryx
    Level 16  
    Witam
    Skad moge wziasc sterowniki do nawigacji mediona md 95406?
    prosze o pomoc
    Zajryx
    Level 16  
    probowalem na xp i wszystko sie synchronizowalo. ale nie moge wgrac polskiej mapy. Po wciśnięciu klawisza navigation wyskakuje komunikat "Applikation softwae not installed!,Please insert sd/mmc card adn click OK to instal. to wiem o co chodzi ale niewiem czemu pisze "device will perform soft-reset" ? resetuje palm-a i nic sie nie dzieje. Moze musz jakis program wgrac? Prosze o pomoc
    Dangra2008
    Level 1  
    Witam mam taki sam problem z nawigacją gdy MEDION no.MDPNA 240.
    Włożyłem tam mapę polski Tomtom navigation 6 i gdy ją włanczam pisze ,,Installation Files Not Found In SD/MMC Cart!'' klikam ok i nawigacja nawet nie reaguje na polecenie. Jak to naprawić
    Pontikos
    Level 38  
    To nie sterowniki sa potrzebne, tylko pakiet instalacyjny, a konkretnie pliczki :

Autorun.inf
    autorunce.exe
    Medion.ico
    MNAVDCE.CAB

zazwyczaj mozna je znalezc w jednej paczce, via google + torrent oczywiscie
    droolmaster
    Level 11  
    Do synchronizacji urzadzenia z windowsem potrzebujesz ActiveSync od microsoftu w google znajdziesz napewno instalujesz restart i juz laczysz sie z urzdzeniem
    a do wgrywania map potrzeba odblokwoac system ja ma mediona 240t odblokownie jest kwestia 30s mozna to zrobic kopiujac pare plikow na karte i hard reset jak chcesz to pisz to ci wrzuce te pliki
    droolmaster
    Level 11  
    Tu jest paczka do odblokowania mediona 240T/220/175
    na win CE 4.2

AUTOMATYCZNY UNLOCK 4.2CE MEDIONóW 240T/220/175

1. Zawartość oryginalnej Karty SD zgrać na HDD ( zawsze można później powrócić do fabrycznych ustawień)

2. UZYWAJAC "ActivSync" pliki: MNAVDCE i autorunce skopiować na kartę SD
    opcjonalnie można również posłużyć się uniwersalnym czytnikiem do kart polecam to rozwiązanie znacznie szybsze

3. Robimy Hard Reset (OFF) przy użyciu przycisku tego na tylnej częsci obudowy ( on / off ) - program się instaluje i na pytanie
    czy zastąpic plik "windowsce" dajemy YES

4. Po zainstalowaniu robimy Soft Reset drugim końcem rysika i mamy odblokowanego 4.2 CE

5. Po wgraniu plikow nie kasujemy ich !!!!
    sa one używane za każdym razem gdy robimy HARD RESET lub bteria się wyczerpie
    teraz po kazdym rozladowaniu bateri lub hard reset nastąpi automatyczna instalacja plików odblokowywujących system