Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Medion 1772t -mrugająca dioda stby.

cienkipyrtol 26 Jan 2006 21:33 1338 7
  • #1
    cienkipyrtol
    Level 17  
    Witam. Monitor jak w temacie. Po włączeniu bez kabla sygnałowego monitor działa, mogę wejść do menu monitora, wszystko ustawiać"na slepo" ale po podłączeniu kabla sygnałowego do komputera po ok. 3 sekundach monitor sie wyłącza i miga dioda na pomarańczowo. Pomóżcie proszę z tą usterką.
  • #2
    andy076
    Level 16  
    najprawdopodobnie masz uszkodzona przetwornice ktora nie wyrabia pradowo
  • #3
    cienkipyrtol
    Level 17  
    a jak ja sprawdzić że to akurat przetwornica??czy może to jest jakieś zabezpieczenie??
  • #4
    zhut
    Level 14  
    Sprawdz kabel synchro H V czy dochdzi do procka
  • #5
    aandrus
    Level 21  
    Podmień eeproma i wsad.
  • #6
    cienkipyrtol
    Level 17  
    EEPROM zaprogramowałem na nowo, zczytałem go bez problemu tak więc nie powinien być uszkodzony...ale efekt jest ten sam.Kabel H i V sprawdzony- sygnał dochodzi do procka. Czy to możliwe że to procesor??macie jeszcze jakieś inne rady??
  • #7
    aandrus
    Level 21  
    Napisałem wyraźnie - podmien eeproma i wsad - to że go zczytałeś nie oznacza że jego zawartość jest poprawna , jedynie co to można uznać że sam układ jest ok , ale zawartości nie sprawdzisz , mogę ci podesłać z innych monitorów tak uwalone wsady że nigdy byś nie podejżewał je o błędy.
  • #8
    cienkipyrtol
    Level 17  
    Wsad oczywiście wgrałem inny. Ściągnięty z elektrody. Jeszcze co zauważyłem to to, że po włożeniu na nowo zaprogramowanej pamięci i włączeniu monitora było za dużo czerwieni po ustawieniu było ok. ale jak wyłączyłem i włączyłem ponownie ustawienia nie zostały zapamiętane. Czy to wina tego eepromu??czy kolejna usterka wyskoczyła??