WITAM
Na schemacie mojego alarmu (exus v3100) stacyjka ma 5 pozycji,
ja musze podlaczyc do centralki alarmowej pozycje 3,4,5
opis stacyjki na schemacie alarmu:
1) lock
2) off
3) acc (wyjscie ACC)
4) on (wyjscie zaplonu)
5) start (wyjscie startu rozrusznika)
------------------------------------------
Gdy u mnie w samochodzie kluczyk od stacyjki przekrecam w prawo zaswiecaja sie kontrolki, po czym czesc z nich gasnie, rozumiem ze to jest pozycja zaplon i przwod numer 4 ma dostac +12v, przekrecam kluczyk dalej samochod odpala, czyli przewod numer 4 ma nadal +12 oraz pojawia sie +12 na przewodzie numer 5, ja kluczyk puszczam on sie cofa czyli przewod numer 4 ma nadal +12v a na przewodzie numer 5 znika napiecie.
Ale co to jest acc i jak zmienia sie na nim napiecie???
Czy ono pojawia sie przy zaplonie, po czym znika przy starcie rozrusznika????
Jak mam podlaczyc przewod numer 3, zakladajac ze u mnie w samochodzie nie znajde pozycji acc???
Na schemacie mojego alarmu (exus v3100) stacyjka ma 5 pozycji,
ja musze podlaczyc do centralki alarmowej pozycje 3,4,5
opis stacyjki na schemacie alarmu:
1) lock
2) off
3) acc (wyjscie ACC)
4) on (wyjscie zaplonu)
5) start (wyjscie startu rozrusznika)
------------------------------------------
Gdy u mnie w samochodzie kluczyk od stacyjki przekrecam w prawo zaswiecaja sie kontrolki, po czym czesc z nich gasnie, rozumiem ze to jest pozycja zaplon i przwod numer 4 ma dostac +12v, przekrecam kluczyk dalej samochod odpala, czyli przewod numer 4 ma nadal +12 oraz pojawia sie +12 na przewodzie numer 5, ja kluczyk puszczam on sie cofa czyli przewod numer 4 ma nadal +12v a na przewodzie numer 5 znika napiecie.
Ale co to jest acc i jak zmienia sie na nim napiecie???
Czy ono pojawia sie przy zaplonie, po czym znika przy starcie rozrusznika????
Jak mam podlaczyc przewod numer 3, zakladajac ze u mnie w samochodzie nie znajde pozycji acc???