Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

zmywarka whirpool adg-8340

Kserokomp 28 Sty 2006 19:05 8583 14
  • #1 28 Sty 2006 19:05
    Kserokomp
    Poziom 9  

    Witam, mam problem ze zmywarką , zaczyna cykl standardowo czyli od pracy pompy(wypuszczanie wody) po czym nalewa wody i po nalaniu nastepuje cisza i nie przechodzi w tryb mycia .
    Co może być przyczyna nieprawidłowej pracy ??
    Z góry dziekuje za odpowiedz. [/tex]

    0 14
  • #2 28 Sty 2006 19:10
    eeban
    Specjalista AGD

    tam od spodu jest czarny hydrostat i należałoby go sprawdzić , można go rozebrać .to on załącza pompę

    1
  • #3 28 Sty 2006 20:16
    112828
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 28 Sty 2006 20:51
    Kserokomp
    Poziom 9  

    Miga 6-razy

    0
  • #5 28 Sty 2006 21:16
    112828
    Użytkownik usunął konto  
  • #6 28 Sty 2006 21:26
    Kserokomp
    Poziom 9  

    napewno 6 razy , ale zmywara napelnia sie woda i po napelnieniu staje i miga 6 razy a po otwarciu drzwi woda jest w komorze wiec prosze okreslic jakie moga byc powody problemów z poborem

    1
  • #7 28 Sty 2006 22:05
    eeban
    Specjalista AGD

    i do znudzenia hydrostat sprawdziłes

    0
  • #8 28 Sty 2006 23:45
    112828
    Użytkownik usunął konto  
  • #9 29 Sty 2006 18:45
    Pampus
    Poziom 14  

    Pachnie mi to blokadą elektrozaworu z Waterstopu.

    0
  • #10 13 Lis 2007 20:56
    szawryk
    Poziom 14  

    Witajcie
    Mam dokładnie taki sam problem, z tym że ja sprawdziłem mikrostyk ( w hydrostacie - działa). Woda jest w komorze i na tym koniec zmywania. Rozebrałem moduł elektroniczny ( ten na dole zmywarki ) i widać na nim lekko przyczernione diody. Stało się tak pawdopodobnie dla tego że kiedyś dostała się tam woda i wywaliło różnicówkę. Posuszyłem dzień czasu zmywarkę i działała normalnie. Teraz po nabraniu wody zatrzymuje się. Kontrolka pali się normalnie ciągłym światłem. Czy po "zalaniu wodą" modułu coś się spaliło?

    0
  • #11 13 Lip 2008 19:42
    sepi
    Poziom 11  

    Witam
    Mam problem właśnie z ta zmywarką .
    Po włączeniu co 2 sekundy pobiera i wypompowuje wodę.
    Proszę o pomoc.
    Lampka wyłącznika zapala sie i gaśnie co 2 sek.

    0
  • #12 13 Lip 2008 22:49
    Jasxx
    Poziom 21  

    W przypadku przerywanej pracy pompy drenażowej i takiej samej pracy diody walniety jest programator a dokładnie tranzystor sterujący pompą, (szybko się nagrzewa, robi zwarcie i wyłącza cały programator). Radzę go wymienić, ale możesz się pobawić w wymianę tego elementu.

    0
  • #14 16 Lip 2008 21:39
    sepi
    Poziom 11  

    Witam
    Czy może ktoś z kolegów spróbowałby naprawić ten moduł ?:cry:

    0
  • #15 16 Lip 2008 22:23
    skryn
    Admin grupy AGD

    sepi napisał:
    Witam
    Czy może ktoś z kolegów spróbowałby naprawić ten moduł ?:cry:

    Jasne, poprzez system PW.

    1