Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak podłączyć centralkę alarmową?...

lazur3000 31 Jan 2006 18:23 1227 5
    lazur3000
    Level 15  
    witam moi kochani mam malutki problemik ktory powoli przeradza sie w wielki problem dolaczam dwa schematy jeden centralki zamka do samochodu i centrlalki alarmowej no trzeba to jakos polaczyc nerwow juz nie mam blagam pomocy
    mac
    Level 16  
    Sprobuj tak:
    - okablowanie centralki wg. rys 2 spust negatywny (cokolwiek to znaczy :) )
    - przewod bialy z centralki polacz z brazowo - czerwonym sterownika
    - przewod bialo-czarny z centr. polacz z brazowo - bialym sterownika

Jezeli przy uzbrajaniu alarmu beda otwierac Ci sie drzwi to zamien polaczenia
    lazur3000
    Level 15  
    no dobra a pozostale przewody to znaczy; zolty zoltoczarny i pomaranczowy i pomaranczowo czarny
    mac
    Level 16  
    zolty i zoltoczarny razem do masy
    pomaranczowy i pomaranczowoczarny zostawiasz nie podlaczone

Jak na rys.2 od centralki
    lazur3000
    Level 15  
    no i za przeproszeniem dupa blada nie idzie
    a jak podlaczylem pomoranczowo-czarny z alarmu do masy i pozostale wolne to przykladajac na zmiane bialo-czarny z alarmu do brazowo-czerwonego i brazowo-bialego to otwiera i zamyka. takze wykorzystalem tylko dwa przewody a oczywiscie z pilota nie reaguje
    lazur3000
    Level 15  
    w tym dziwnym alarmie teraz mam tak ;podlaczylem do masy przewod pomaranczowo-czarny i przytykajac do brozowo-czerwonego to zamyka mi sie zamek a przytykajac ten sam przewod do brazopwo-bialego to mi otwiera zamek
    druga opcja to taka podlaczylem plus do zolto -czarnego i tylko jak wylaczam alarm to mi sie drzwi otwieraja i to wszystkie mozliwosci tego alarmu no chyba ze cos tak pozadnie popsulem

Dodano po 53 [sekundy]:

a i jeszcze jedno pytanko jak go sprawdzic czy czasem juz nie jest uszkodzona centralka alarmu