Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

modem conexant i problem z portem

02 Lut 2006 11:49 819 4
  • Poziom 18  
    Witam
    mam problem z podlaczeniem do net przez modem conexant SoftK56 pod win98SE przy probie polaczenia syst. zglasza ze nie moze wykryc modemu albo modem jest zajety lub zle zainstalowany przy konektor TP jest blad Port zamkniety - konflikt sprzetowy. Modem jest na COM4 system widzi modem ale nie COM4 ? moze ktos pomoc
  • Poziom 14  
    Sprawdź w Menadżerze urządzeń które przerwanie robi Ci konflikt. Piszesz, że na COM4 więc sprawdź co Ci siedzi na COM2 - jeśli nic to wyłącz COM2 w biosie. Powinno pomóc.

    R.
  • Poziom 18  
    rambler_ napisał:
    Sprawdź w Menadżerze urządzeń które przerwanie robi Ci konflikt. Piszesz, że na COM4 więc sprawdź co Ci siedzi na COM2 - jeśli nic to wyłącz COM2 w biosie. Powinno pomóc.

    R.


    na COM2 nic nie bylo w biosie wylaczylem i dalej nic Konektor TP mowi t samo a w menadzeze od modemu sa pozycje
    1. Conexant PCI Modem Enumerator IRQ 11 Zakr.Pamieci E000000-EE00FFFF Zakr.We/Wy D000-d007.
    2. Modem Conexant SofK56 na COM4 Zasoby 02E8-02EF

    czy reinstalacja Win98 SE pomoze ?
  • Poziom 14  
    Jeżeli masz komunikat KONFLIKT SPRZĘTOWY to znaczy że JEST konflikt sprzętowy :-). Sprawdziłeś modem w menedżerze urządzeń ale nie napisałeś czy sprawdziłeś inne urządzenia w "M.U." - może przy innym sprzęcie po wybraniu właściwości pojawi Ci się "Urządzenie powoduje konflikt z Connexant...". Po drugie, który z tych modemów (to jeden, ale emulowany) używasz do łączenia, pierwszy (na irq 11) czy drugi (na irq 4)? Po trzecie, zrób nowe połączenie dialup raz z wykorzystaniem "jednego" a raz "drugiego" modemu. I po czwarte - w panelu sterowania->modemy->dodatkowe informacje nie da się uzyskać kwerendy modemu?


    R.
  • Poziom 18  
    hahaha

    teraz jeszcze lepiej przeinstalowałem modem przy wylaczonym COM2 w biosie i modem sie zainstalowal wlasnie na COM2 a konfliktów zadnych nie ma w M.U.

    Dodano po 4 [minuty]:


    ale coz temat zamykamy bo klijent zabiea kompa!
    Trudno ale ciekawy jestem co jest przyczyna czy zwyczajne przeinstalowanie win98 by pomoglo? Nie dane mi bylo zglebic ten problem ;-/