Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Corolla 92 - zablokowany centralny zamek.

toudi85 08 Feb 2006 19:15 3484 8
    toudi85
    Level 14  
    Witam mam problem.Posiadam auto Toyota Corolla rocznik 92 (liftback)Zablokował mi się centralny zamek nie mogę otworzyć drzwi z pilota.Wkładam kluczyk aby otworzyć drzwi z kluczyka i nie mogę przekręcić zamka.Nie wiem co mam zrobić.Nie mogę dostać sie do samochodu.Proszę o pomoc.Kupując auto dostałem tylko ten jeden kluczyk nie mam innego. Pozdrawiam Tomek
    bandi21
    Level 30  
    Pewnie masz dokładany zamek centralny i ci zamarzł lub zardzewiał bo jeśli oryginał to on jest bezawaryjny.Jeśli kluczyk nie chce otwożyć to sprawdż drzwi pasażera i bagażnik bo może pasuje tylko do stacyjki a zamki są na inny klucz.Jesli nie da się otwożyć to tylko pozostaje włamanie.Dopuki nie otwożysz to nie naprawisz centralnego.
    toudi85
    Level 14  
    Sprawdzałem już drzwi pasażera i bagażnik nie ma mocnych nie pasuje :( Zadzwonie do porzedniego własciciela może zapomnial o starym kluczyku np bo wymienialu moze stacyjke a zami stare w drzwiach zostaly.
    corejack
    Level 11  
    A może - pomijając samo zablokowanie centrala - w tej tojotce masz taki centralny jak u mnie: raz nacisnę zamknie się i kluczem otworzy, jeżeli nacisnę dwa razy - otworzy się już tylko pilotem. Może u ciebie od razu jest ta druga opcja...
    toudi85
    Level 14  
    normalnie śmiech<lol> Poszedłem teraz i mi sie otworzył normalnie i zamyka sie z pilota.Kluczykiem nie da rady wogole zakrecic.A czy mozę to być bateria w pilocie??Co do centralnego to jest orginalny ponieważ mam w drzwiach "door lock" od antynapadu wieć centralny jest raczej orginalny a alarm pewnie nie bo diode ktos wstawial przy szybie.
    corejack
    Level 11  
    Może powinieneś ostrożnie rozebrać pilota i mu się przyjrzeć? U mnie oczyściłem styki baterii zmieniłem baterię i nadal lipa była. Rozebrałem i okazao się, że trzeba w środku podlutować styki. Jeśli u ciebie jest to samo - napewno się skapniesz jak rozbierzesz. Tylko auta wtedy lepiej nie zamykaj;p
    Ja u siebie musiałem programować go po tej operacji - nie wiem jak u ciebie.
    toudi85
    Level 14  
    Witam poprzyglądam się dziś pilotowi.Wczoraj udało mi się złapać kontakt z włascielem.Twierdzi że zamki nie były ruszane i że można tylo otwierać od strony pasażera ale jak to określił "umiejętnie" no i udało mi sie ale niezle sie namęczyłem.Niech mi nie wciska popeliny bo cała klamka się rusza od pasażera.Wymieniał stacyjkę raczej bankowo,bo zeby nie dalo sie otworzyc nawet bagaznikia,jak nie on to może ktoś inny.
    swirk
    Level 17  
    wygoda otwierania c.zamka sprawia,ze ludzie zapominaja raz na jakis czas otierac drzwi z kluczyka (BO PO CO??) .. a potem wkladki nie dzialaja... razna jakis czas otwiraj drzwi normalnie z kluczyka!!!! popsikaj np wd 40 wkladki..moze pomoze... ostatnio widzialem mercedesa e-klase i audi C4 z uszkodzonymi wkladkami.. wszsytko dobrze dopoki pilot reaguje...a cosie stanie gdy np. akumulator w nocy cos Ci rozladuje????? a swoja droga.. robilem juz ok 20 mercedesow C-klasa ok 94r-98r. i w rzadnym z nich nie dzialala wkladka bagaznika... bo po co uzywac jak jest pilot?? :) i wszystko bylo oki..dopoki np. nie odkrecilem aku (jest w bagazniku) .. a inteligentny klient zamknal bagaznik..............................................................

no ale mam parzadny zasilacz 12V a jak jest maska otwarta.. to sie zasilaniem mozna wpiac..