logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z poprawna instalacja win xp a gigabite k8ns

alex2706 09 Lut 2006 02:51 1353 3
REKLAMA
  • #1 2279177
    alex2706
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Siemka
    Od kilku dni walcze aby zainstalowac poprawnie system I nie daje rady
    Probowalem 98 2000 i xp z sp1
    Chodzi o to ze w czasi instalacji win ,robie formata dysku -proby rozne, partycji, calego, szybki format ,na fat32 ,wszystko co moglem zrobic to zrobilem w czasie kopiowania plikow mam komunikaty ze nie moze skopiowac plikow ,pierwsze co to myslalem ze kopia jest zla ,stara kopia itp
    Mam kilka win i zawsze to samo nie daje rady skopiowac
    ok Jest udana pruba kopiowania plikow ,nastepuje restart i instalacja win
    A tu tabelka ze blad kryrtyczny ze nie moze cos tam zainstalowac jest opis ze nie mogl skopiowac jakiegos pliku chyba gdplus jak dobrze pamietam w wierszu 4
    robie zamknij jest restart i ponowna instalacja kilka prob i instaluje sie
    Nastepuje instalacja urzadzen Komunikaty ze nie zaladuje instalatora do disk drive i cd rom a pozniej do battery
    robie ok nastepnym problem ze nie moze skopiowac plikow z plyty z folderu o nazwie i386 powtarzam i nic Wlozylem do 2 cdromu 2 kopie i zapodalem mu te pliki zalapal (napewno to nie uszkodzenie plyty cd rom mam 10 kopi nagrane roznymi predkosiami systemy te sprawdzily sie na innych pc)
    Instalacja dobiega konca a tu Bach i kolejny blad niebieskie tlo i komunikat o tresci memory mangament (zdazaly sie inne )
    Po kilku podejsciach system udalo sie zainstalowac
    Przebiegal ok bez bledow i niespodzianek
    Ale co sie okazuje
    System jest
    No to instalka sterow
    plyta glowna wkladm plytke i zawsze bylo ze pokazywal jakie stery bedzie instalowal okazuje sie ze polowa nie ma
    (obecnie zainstalowaly sie wszystkie ok )
    Wkladam stery do radeona ati his 9550 instaluje sie a pod koniec komunikat ze nie moze skopiowac pliku data1.cab i numer bledu 2350 Moze to byc wina cd romu lub pakietu
    Ale co tam mam na 2 dysku nowe stery To daje mu je a on to samo lub nawet przy rozpakowanie wyskakuja bledy
    Zagladam do panel sterowania system menadzer urzadzen patrze karta zainstalowana lecz brak ati controler panel
    Nastepny krok to instalacja antywirusa klikam a tu niespodzianka blad przy rozpakowywaniu nidgy nie mialem takich problemow udalo mi sie zainstalowac inny
    bledy te powtarzaly sie przy innych instalacjach roznych programow
    Komunikaty ze nie poprawne dzialanie aplikacji i zostaje ona zamknieta to norma
    Wiec konczac ta opowiesc zadaje pytanie jak dac sobie z tym rade ,czy jest uszkodzona plyta glowna ??

Moj sprzet to
    ga k8ns i semp 2800 s.754 nowy
    obecnie 250gb wd nowy
    mam tez 80 wd i 40 maxtora a nawet 20 samsunga zawsze te same bledy
    grafika ati his radeon 9550 nowa
    wkladalem tez tnt 32mb te same efekty
    pamieci 2x512 elixir nowe
    cd-rom i dvd nowe
    zasilacz chiftec 350 wat nowy
    tasmy nowe

Powiem ze sprzet ten mam ok 4 misiecy system wgrywalem 2 razy nie mialem najmniejszych problemow

Czy mozna to sprawdzic jakims programem jak tak to jakim moze jakis link :)

Plyte mam na gwarancji wyglada ok nic nie popalone i nic nie wypukle
    Chce sie upewnic czy to aby ona czy poprostu cos zle robie przed oddaniem do reklamacji

Dzieki pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2279260
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Rozumiem że wcześniej było ok.
    A próbowałeś
    - docisnąć przewody
    - podmienić napęd CD-Rom ?
    Nie piszesz nic o takich próbach. Jeżeli płyty działają bez zarzutów może winny jest napęd?
    Ewentualnie reset biosu (zworka na płycie głównej).

Zacząłbym od podmienienia CD-Roma.
  • REKLAMA
  • #3 2279765
    senek
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    sprawdz pamięć memtestem. miałem to samo, pamięć była uszkodzona
  • #4 2279949
    wooki4000
    Poziom 11  
    ja także sugeruję przetestowanie pamięci - miałem ten sam problem jakiś miesiąc temu - przyczyna padnięty jeden moduł DIMM.
REKLAMA