Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Fabia nierówna praca silnika

rdcom 11 Feb 2006 14:21 32080 14
    rdcom
    Level 12  
    Skoda Fabia 1,4 MPI 68 km mam następujący problem
    silnik pracuje tak jakby "wypadał zapłon" słychać takie przerwanie , trzęsie się silnik co to może być????
    Zauważyłem również większe spalanie około 2 litrów na 100 km.
    Wymieniłem świece, listwa z cewkami była podmieniona dalej efekt ten sam. wygląda to tak jakby jedna swieca nie pracowała ale świece wymienione.
    dodatkowo pływały obroty ale po przeczyszczeniu przepustnicy obroty ok, teraz tylko drgają w rytm "wypadania zapłonu"
    robert45
    Level 21  
    A przewody wysokiego napięcia nie mają przebicia.Najlepiej sprawdzić w ciemności.
    rdcom
    Level 12  
    w tym samochodzie nie ma przewodów wysokiego napięcia jest listwa razem z cewkami - była podmieniana
    robert45
    Level 21  
    Sorki.A reset komputera był robiony?
    rdcom
    Level 12  
    tzn wykasowanie błędów???? Jeśli o to chodzi to tak były przedtem błedy za bogata mieszanka oraz przemęczenie silnika
    Anonymous
    Anonymous  
    rdcom
    Level 12  
    możesz coś bliżej na temat umiejscowienie tego weża??? auto nie ma gazu tylko bezyna
    Anonymous
    Anonymous  
    robert45
    Level 21  
    To wypadanie zapłonów występuje na rozgrzanym silniku.Może być problem z sondą,ew.któryś z czujników.,ale to tylko teestbok wykaże.
    rdcom
    Level 12  
    występuje na rozgrzanym i zimnym silniku
    jkm73
    Level 21  
    tak jak pisal elektrit moze byc wezyk lub uszkodzony ten zaworek(od zbiornika z weglem) lub tez wtryskiwacz
    rdcom
    Level 12  
    który weżyk jak on wygląda gdzie sie znajduje???
    Anonymous
    Anonymous  
    Jacek79
    Level 37  
    może przy takim właścicielu żeczywiście się przemęczył :)
    wezyk jest koloru czarnego , bo zielone to najczęściej ogrodnicze
    rdcom
    Level 12  
    po wymianie wtrsykiwacza problem rozwiązany pozostał jedynie problem wolnych obrótw strasznie pływają