Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Golf III - jak podłączyć domykanie szyb na pilota?

PiterM3 11 Feb 2006 20:27 3587 7
    PiterM3
    Level 11  
    Witam Posiadam oryginalne szyby elektryczne golf III, centralny zamek działa na pilota, jak podłączyć domykanie szyb na pilota.
    swirk
    Level 17  
    masz funkcje komfort??? tzn.. gdy przekrecisz kluczyk w pozycje zamknij i przytrzymasz to domykaja sie szyby (i szyber jesli jest)? ??? Jesli tak to sterowanie jest przez podanie +12V na przewod: popielaty (zamykanie c.z. i domykanie szyb) i zielony (otwieranie) wychodzące z drzwi kierowcy . Poszukaj wiecej informacji w dziale "ZABEZPIECZENIA I ALARMy"
    PiterM3
    Level 11  
    Nie wiem co to jest tak dokładnie ta funkcja komfort ? Od podłączenia szyb został mi się jeden przewód zielono-czarny nie wiem gdzie go wpiąć.
    swirk
    Level 17  
    ZIELONO-CZARNY to chyba wychodzi z centralki alarmu?? a ja tu mowie o instalacji pojazdu.... napisalem wyzej co to jest funckcja komfort:
    MASZ OTWARTE SZYBY, PRZEKRECASZ KLUCZYK W ZAMKU W POZYCJE ZAPOLON I PRZYTRZYMUJESZ KILKA SEKUND .. jesli szyby ida w gore,to to jest wlasnie komfort.. jesli nie ma tego to musisz stosowac modul domykania szyb... i bedziesz mial wtedy znacznie weicej roboty, bo kazda szybe osobno podlaczasz.. w tym aucie mozesz potrzebowac kondensator.. poczytaj na forum.. jest taka funkcja szukaj.. pozdrawiam i powodzenia
    PiterM3
    Level 11  
    Jeśli przekręcę kluczyk to tylko szyby się otwierają, a jeśli chodzi o ten przewód zielono-czarny to jest on od instalacji oryginalnej szyb
    andrzejluczuk
    Level 17  
    Zastosuj sie do rady kolegi swirk. W golfach 3 domykanie szyb realizuje sie wlasnie w ten sposob.
    kzaw
    Level 27  
    Jeżeli jest komfort tzn. w moencie zamykania samochodu kluczykiem przytrzymanie kluczyka w pozycjii zamknięcie powoduje domknięcie szyb to musisz wtedy sprawdzić czy twój alarm lub sterownik centralnego zamka pilotem ma możliwość wydłużenia czasu impulsu zamknij na conajmniej 10 s. Jeżeli nie to wystarczy dorzucić moduł który wydłuży ten ipuls, koszt ok 25-30 zł. Jeżeli nie masz komfortu to trzeba zainstalować moduł domykania szyb.
    PiterM3
    Level 11  
    Dzięki Pozdrawiam