Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

VOLVO 440 2.0i - centralny+autoalarm

jarek_wit 12 Lut 2006 15:49 1688 2
  • #1 12 Lut 2006 15:49
    jarek_wit
    Poziom 9  

    Mam problem z autoalarmem i centralnym. Objawia się to tym, że mam wyjęty bezpiecznik od radia, oświetlenia (na postoju). Jeżeli włożę bezpiecznik zapalają mi się wszystkie kontrolki tak jakbym przekręcił kluczyk. Dodam, ze przy uruchomionym silniku wszystko działa poprawnie. Nie wiem też, czy ma znaczenie to, że przy zamykaniu pilotem centralnego (przy wyjętm bezpieczniku, o któtym już pisałem, ponieważ włożenie go uniemożliwia zamknięcie z pilota) nie pali się dioda na kokpicie od alarmu. Chcę dodać także, że przed moim kupnem miał wymieniany akumulator na nowy. Za wszelkie rady będę wdzięczny.

    0 2
  • #2 12 Lut 2006 16:10
    swirk
    Poziom 17  

    znajdz centralke alarmu i po kablach dojdz do jej bezpiecznikow.. jesli dioda nawet nei swieci to wyglada na brak glownego zasilania alarmu albo brak dobrej masy... moze masz w swoim alarmie odpalanie z pilota??? ja u siebie o zauwazylem, gdy wyjme bezpiecznik od oswietlenia kabiny to zalacza mi sie przekaznik wlaczajacy zapln (sam robilem alarm i wszystko jest ok.. analizowalem schematy i wtedy doszedlem do wniosku ze to normalne gdy ma sie odpalanie z pilota).. znajdz alarm i podaj jego nazwe, wtedy moze ktos pomoze i posrawdzasz sobie wszystkie zasilania na centralce alarm..wiecej informacji pytaj w dziale "zabezpieczenia i alarmy"

    0
  • #3 14 Lut 2006 13:43
    norbert.s.

    VIP Zasłużony dla elektroda

    sprawdż,czy przy montażu radia ktoś nie spiął w oryginalnej instalacji radiowej volvo stałego plusa z plusem po stacyjce bez odcinania tego drugiego od instalacji samochodu,objaw może być wtedy taki jak piszesz,plus po stacyjce dostaje stałe+12v mimo wyjętego kluczyka i niektóre moduły głupieją,miałem kiedyś takie podobne przypadki.

    0